D. Motiejūnas prakalbo apie pažadą K. Maksvyčiui

D. Motiejūnas prakalbo apie pažadą K. Maksvyčiui

LKF nuotr.

Donatas Motiejūnas po šešerių metų pertraukos vėl apsivilko rinktinės marškinėlius ir ruošiasi artėjančiam pasaulio čempionatui.



Prieš šias kovas „Monaco“ aukštaūgis pasidalijo mintimis su Kroatijos krepšinio portalu „basketballsphere.com“.

Čia mūsiškis atskleidė, kodėl sutiko atvykti į rinktinę ir pasisakė apie atsisakusius atvykti žaidėjus.

„Svarbiausia yra žaisti rinktinėje. Nuo vaikystės žaidžiau jaunimo rinktinėse, o man tai buvo labai svarbu.  Aš su tuo užaugau. Anksčiau buvo konfliktų su federacija ir tam tikrais treneriais, apskritai nesmagios situacijos, kurių nesinori prisiminti.

Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas yra idealus lojalumo pavyzdys, kaip paskirti vasaras Lietuvos rinktinei ir vilkėti šalies marškinėlius. Jie yra dideli patriotai.



Jau minėjau, kaip svarbu mums žaisti už savo šalį. Mes visi užaugome kartu, žaidėme vienas prieš kitą nuo jaunimo rinktinių. Rinktinė yra puiki vieta, kur gali žaisti su draugais bei kokybiškai praleisti laiką. Galų gale gali sukurti nuostabius prisiminimus.

Daug veteranų kalbėjo apie tai ir smerkė jaunus žaidėjus, kurie neatvyko šią vasarą į rinktines. Tas pats buvo ir Lietuvoje. Aš esu priešingos nuomonės. Stengiuosi juos suprasti. Prieš 10 metų žaidėjai neturėjo sužaisti 90 mačų per sezoną, o mums tai tenka daryti. Kai žaidi kiekvienais metais, tai labai sunku. Kelionės ilgesnės, tvarkaraštis sunkesnis. Buvo mėnesių, kai net nesitreniruodavome, nes kas antrą dieną būdavo rungtynės.

Pažadėjau treneriui Kaziui Maksvyčiui, kad šiemet galėsiu atvykti į rinktinę, nes pernai turėjau asmeninių įsipareigojimų. Kol jis manęs norės, atvyksiu ir žaisiu už rinktinę“, - pasakojo D-Mo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: