Pergalingos Lietuvos rinktinės išlydėtuvės: Klaipėdoje nugalėta Suomiją

Pergalingos Lietuvos rinktinės išlydėtuvės: Klaipėdoje nugalėta Suomiją

LKF nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iš tėvynės į Aziją, kur vyks pasaulio čempionatas, išlydėta pergalingai.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai sausakimšoje „Švyturio“ arenoje 84:80 (24:25, 21:18, 18:19, 21:18) palaužė Suomijos rinktinę ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją pasirengimo cikle.

Nors šeimininkai startavo sėkmingiau (11:2), suomiai greitai pabudo ir iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio nei viena, nei kita komanda nesusikrovė tvirtesnės persvaros. Tuomet du Mindaugo Kuzminsko tritaškiai pradėjo spurtą 12:2, po kurio lietuvių pranašumas pirmąkart tapo dviženklis (77:67). Du tolimus metimus realizavę svečiai vėl kvėpavo į nugarą (77:73). Suomiai dar kėsinosi į pergalę ir priartėjo per 2 taškus (82:80), tačiau jų sugrįžimui pritrūko laiko ir pergalę šventė lietuviai.

Lietuvos rinktinę į priekį tempė galingą dvigubą dublį užfiksavęs Jonas Valančiūnas. Komandos kapitonas pelnė 21 tašką ir atkovojo 16 kamuolių.


Rezultatyvūs buvo ir kiti du rinktinės senbuviai – Donatas Motiejūnas ir M. Kuzminskas, pelnę atitinkamai 12 ir 10 taškų.

Rokas Jokubaitis solidžiai atliko atakų organizatoriaus rolę – prie 10 taškų pridėjo 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir per 25 minutes nepadarė nė vienos klaidos.

Iš trylikos registruotų krepšininkų ant parketo nepasirodė tik Ąžuolas Tubelis.

Tamperėje lietuviai suomiams nusileido 79:81.

Iki starto planetos pirmenybėse Lietuvos rinktinė dar sudalyvaus draugiškame turnyre Taivane, kur taip pat žais Puerto Riko ir Latvijos rinktinės.

Su puertorikiečiais lietuviai susitiks šeštadienį (rugpjūčio 19 d.) 11.00 val. Lietuvos laiku, o su latviais – antradienį (rugpjūčio 22 d.) 14.00 val. Abu turnyro mačus tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 21, Donatas Motiejūnas 12, Mindaugas Kuzminskas ir Rokas Jokubaitis po 10, Ignas Brazdeikis 9, Eimantas Bendžius 6.


Suomija: Lauri Markkanenas 32, Olivier Nkamhoua 10, Sasu Salinas 8, Elias Valtonenas 7, Alexas Murphy 6.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: