R. Vyšniauskas apie rinktinę: „Niekas nepaneigs, kad abejonių ir klaustukų yra nemažai“

R. Vyšniauskas apie rinktinę: „Niekas nepaneigs, kad abejonių ir klaustukų yra nemažai“

LKF ir stopkadras nuotr.

Prieš jau kitą savaitę prasidėsiančią Pasaulio taurę, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės Taivane laukia paskutinysis pasiruošimo etapas. Palaikykime lietuvius kovoje su Puerto  Riku stebėdami mačą per šeštadienio pusryčius! Kontrolines rungtynes žiūrovai kviečiami sekti nuo  9 val. per TV3, o internetu – ir naujienų portale tv3.lt.



Taivane rinktinės laukia paskutinysis pasiruošimo etapas prieš Pasaulio vyrų krepšinio čempionatą. Šeštadienio rytą (rugpjūčio 19 d.) lietuviai stos į kovą su Puerto Riku, o antradienį (rugpjūčio 22 d.) – su kaimynais latviais.

Ko būtų galima tikėtis iš šių varžovų? Anot sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko, nors ir turi savo stiprybių, tiek Puerto Rikas, tiek Latvija šiemet rinktinėje patyrė ir netekčių.

„Labai gaila, kad latviai prarado savo pagrindinę žvaigždę – Kristapą Porzingį. Su šiuo vienaragiu latviai būtų tikrai labai įdomi ir pajėgi rinktinė. Tačiau ir be jo jie turi tiek patyrusių žaidėjų, tiek ir aukšto lygio snaiperių, tad Latviją vertinčiau kaip pakankamai pajėgią varžovę. Tuo tarpu Puerto Rikas mums yra kiek mažiau pažįstama komanda. Jie žaidžia amerikietiško stiliaus krepšinį – sudėtyje yra žaidėjų su NBA patirtimi, taip pat ir žaidėjų su neblogomis karjeromis Europoje. Bet ir jie nesurinko visų geriausių krepšininkų. Pavyzdžiui, Jono Valančiūno bendraklubis Jose Alvarado rinktinėje šią vasarą nežais“, – mintimis dalijasi komentatorius.


Po paskutiniųjų kontrolinių rungtynių su suomiais galiausiai paaiškėjo ir finalinis Lietuvos rinktinės 12-tukas. Pasaulio taurėje išvysime Mindaugą Kuzminską, Donatą Motiejūną, Tadą Sedekerskį, Tomą Dimšą, Eimantą Bendžių, Margirį Normantą, Joną Valančiūną, Igną Brazdeikį, Vaidą Kariniauską, Roką Jokubaitį, Gabrielių Maldūną ir Deividą Sirvydį.

Kalbėdamas apie rinktinę, R. Vyšniauskas atskleidžia, kad G. Maldūno pavardė galutiniame 12-tuke jam tapo tikra staigmena. Tuo tarpu pirmąkart rinktinės marškinėlius vilkėsiantis D. Sirvydis labiau nustebino ne patekdamas į 12-tuką, o pasirašydamas kontraktą su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Visi rinktinės žaidėjai yra pakankamai gerai žinomi – įdomu stebėti ir Donatą Motiejūną, kuris su rinktine svarbiuose turnyruose nėra žaidęs nuo 2017 metų“, – sako komentatorius.

Kone visas pastarąsias kontrolines lietuvių rungtynes komentavęs R. Vyšniauskas pastebi, jog šių metų Lietuvos rinktinė puolime geba susikurti gerus metimus, tuo tarpu labiausiai taisytina vieta – gynyba.

Ir, visgi, pagal tai, ką matėme ankstesnių kontrolinių kovų metu, R. Vyšniauskas rinktinės žaidimo vertinti neskuba: „Niekada negalima daryti didelių išvadų pagal kontrolines rungtynes. Mes nesame komandos viduje – nematome visų kasdienių procesų, ir stebime tik tas 40 minučių krepšinio, per kurias treneriai nemažai eksperimentuoja. Niekas nepaneigs, kad abejonių ir klaustukų apie šią rinktinę yra nemažai, bet Pasaulio taurė – įdomus turnyras. Čia nebūtina žaisti įspūdingai gerai – gali užtekti įveikti vieną rimtesnį varžovą, ir, žiūrėk, jau ketvirtfinalis. Rinktinė į čempionatą vyksta siekti rezultato, o ne demonstruoti gražiausią įmanomą krepšinį.“

Pasaulio taurės čempionatas įvyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis. Kaip įprasta, svarbiausias FIBA Pasaulio taurės rungtynes rodys TV3 kanalas, o visus čempionato susitikimus galės pamatyti „Go3“ televizijos žiūrovai.

LIETUVA – PUERTO RIKAS – šeštadienį, 9 val. per TV3 ir naujienų portale tv3.lt!

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: