Lietuviai antradienį baigs pasiruošimą Pasaulio taurei: paskutiniai varžovai – latviai

Lietuviai antradienį baigs pasiruošimą Pasaulio taurei: paskutiniai varžovai – latviai

LKF nuotr.

Jau šį penktadienį, rugpjūčio 25-ąją, prasidės laukiamiausias visų krepšinio aistruolių turnyras – Pasaulio taurė. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei, kuri savo kovas pradės Filipinuose, iki tol liko sužaisti paskutines kontrolines rungtynes. Antradienio popietę Taivane lietuviai stos į paskutinę kovą su „broliukais“ latviais.



Žiūrovai susitikimą kviečiami stebėti nuo 14 valandos per TV3 arba internetu, naujienų portale tv3.lt.

Taivane lietuvių laukė dvi paskutinės kontrolinės rungtynės. Šeštadienio rytą rezultatu 93:80 lietuviai įveikė Puerto Riko rinktinę, o šiandien tokios pat baigties lietuviai sieks ir žaisdami prieš latvius.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Tadas Sedekerskis, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius, Margiris Normantas, Jonas Valančiūnas, Ignas Brazdeikis, Vaidas Kariniauskas, Rokas Jokubaitis, Gabrielius Maldūnas ir Deividas Sirvydis.


Pirmąkart Lietuvos rinktinės marškinėlius tokio lygio turnyre vilkėsiantis M. Normantas atvirauja čempionato belaukiantis – nors ir jaučia vidinį jaudulį, galimybė atstovauti Lietuvą jam teikia džiaugsmą, kaip ir noras kuo įmanoma daugiau padėti rinkinės senbuviams.

Kaip pasakoja M. Normantas, komanda vis labiau vienas prie kito pripranta, o pastarąsias keturias dienas Taivane nemažai laiko praleido kartu tiek besitreniruodami, tiek ir laisvalaikio metu.

Tiesa, krepšininkas neslepia, kad pirmosios dienos Taivane dėl laiko skirtumo buvo kiek sunkesnės. „Vos atvykę, pasidarėme rytinę treniruotę Lietuvos laiku – pirmas prakaitėlis po kelionės buvo sunkus ir šaltas. Bet dabar prie visko jau priprantame ir stumiamės į priekį. Su Puerto Riku rungtynės kokybės prasme jau buvo kažkiek geresnės, tad tikimės, kad su latviais jos bus ir dar kokybiškesnės, ir mes dar labiau pasistūmėsime į priekį“, – sako jis.

Dar kiek anksčiau sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas dalijosi įžvalgomis, jog Latvijos rinktinė šiame čempionate pasirodys kiek nukentėjusi. Vienas didžiausių praradimų – pagrindinė latvių žvaigždė Kristapas Porzingis.

„Su šiuo vienaragiu, latviai būtų tikrai labai įdomi ir pajėgi rinktinė. Tačiau ir be jo Latvija turi tiek patyrusių žaidėjų, tiek ir aukšto lygio snaiperių, tad Latviją vertinčiau kaip pakankamai pajėgią varžovę“, – pastebėjimais dalijosi R. Vyšniauskas.

Užbaigę kontrolinių rungtynių pasiruošimo etapą, pirmąsias savo rungtynes čempionate lietuviai sužais jau rugpjūčio 25-ąją. Pirmieji varžovai – Egipto ekipa.

Pasaulio taurės čempionatas įvyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis. Kaip įprasta, svarbiausias FIBA Pasaulio taurės rungtynes rodys TV3 kanalas, o visus čempionato susitikimus galės pamatyti „Go3“ televizijos žiūrovai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: