M. Balčiūnas: „Tikrai geros galimybės patekti į olimpiadą”

M. Balčiūnas: „Tikrai geros galimybės patekti į olimpiadą”

Pirmadienį Šveicarijoje ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dalyvaus Puerto Rike vyksiančiame Olimpinės kvalifikacijos turnyre.



Kazio Maksvyčio treniruojama rinktinė pateko į A grupę kartu su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu, o B grupėje varžysis šeimininkai Puerto Rikas, taip pat Italija ir Bahreinas.

Į liepos 2-7 dienomis San Chuano mieste vyksiančio turnyro pusfinalį pateks po dvi stipriausias grupių komandas, o kelialapį į Paryžiaus Olimpines žaidynes iškovos tik turnyro nugalėtojai.

„Dėl burtų rezultatų šį kartą yra smagu. Tiek Meksika žinoma, italai, Puerto Rikas su visomis esame žaidę, su visomis galime žaisti, – kalbėjo burtų traukimo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos vyrų rinktinės direktorius Žydrūnas Vilenčikas. – Tačiau bus nemažas iššūkis tariantis dėl kontrolinių rungtynių. Tiek Dominikos Respublika, tiek Brazilija tuo metu, kai mes keliausime į tą pusę, bus Europoje. Bandysime taikytis prie esamos situacijos.”


Taip pat pasisakyti nusprendė ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Burtai duoda geras galimybes patekti į olimpiadą. Aišku, nereikia jokio nusiraminimo, nes yra Italija, yra šeimininkai Puerto Rikas. Bet situacija rodo, kad tikrai geros galimybės”, - kalbėjo M. Balčiūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: