Žibėnas vadovaus Lietuvos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose

Žibėnas vadovaus Lietuvos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose

LKL nuotr.

Pirmadienį vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje pritarta Giedriaus Žibėno kandidatūrai perimant Lietuvos vyrų rinktinės vyr. trenerio vairą 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų lange.



„Dabartinė vyrų rinktinės trenerių štabo sudėtis yra paskirta iki olimpinio ciklo pabaigos ir mes esame patenkinti mūsų trenerių atliekamu darbu, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Tačiau klubinio sezono metu Kazys Maksvytis negali pilna jėga ir reikiamu įsitraukimu dalyvauti rinktinės darbuose. Praeitame atrankos varžybų cikle jį pavadavo Kęstutis Kemzūra. Dabar šios atsakomybės imsis Giedrius Žibėnas. Pasitikime šiuo krepšinio specialistu ir džiaugiamės rinktinės trenerių štabo tęstinumu.”   

Ketvirtą sezoną Vilniaus „Ryto“ klubui vadovaujantis 39-ių metų krepšinio treneris Lietuvos rinktinės trenerių štabe dirba nuo 2021 m., kuomet prasidėjo FIBA pasaulio taurės atrankos varžybos. Giedrius Žibėnas Lietuvos rinktinės vyr. trenerio pareigas eis kitų metų vasarį vyksiančiame 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų lange. Jo metu Lietuva namuose priims Lenkiją ir išvykoje žais su Estija.

„LKF ir Kazio pasitikėjimas man reiškia labai daug. Iš vienos pusės džiaugiuosi gavęs tokią progą, iš kitos pusės – puikiai suprantu ateinančią atsakomybę. Tos atsakomybės tikrai nebijau, juolab, kad turėsime tęstinumą su jau susidirbusiu rinktinės štabu. Kaip bebūtų, tikslai kalbant apie rintinę niekada nekinta – stengsimės bet kokia kaina laimėti“, – pabrėžė Giedrius Žibėnas.


„Aš pats pagal sutartį su Kauno „Žalgiriu“ rinktinei galiu vadovauti tik vasarą. Kęstutis Kemzūra pats išreiškė norą daugiau koncentruotis į klubo darbą, todėl nusprendėme, kad Giedriaus Žibėno kandidatūra būtų geriausia, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Europos čempionato atrankoje labiau teks remtis žaidėjais iš Lietuvos krepšinio lygos ir Giedrių Žibėną matome, kaip geriausią kandidatą šioms pareigoms.“

Lietuvos krepšinio federacija taip pat pristatė naują rėmėją – „SIXT Lietuva“. Su vienu iš pasaulinių automobilių nuomos paslaugų lyderių sudaryta vienerių metų sutartis, pagal kurią Lietuvos krepšinio federacija bus aprūpinta visomis reikiamomis transporto priemonėmis.



„SIXT Lietuvoje su pasididžiavimu vienija savo jėgas su Lietuvos krepšinio federacija ir prisideda prie turtingų krepšinio meistriškumo tradicijų puoselėjimo. Didžiuojamės, kad Lietuva gali pasigirti geriausiais krepšinio rezultatais, o SIXT – aukščiausios kokybės paslaugomis ir puikiu automobilių parku. Ši partnerystė simbolizuoja mūsų atsidavimą komandiniam darbui ir meistriškumui. Su SIXT, kur aukščiausios klasės mobilumas dera su krepšinio didybe, džiaugiamės galėdami paremti Lietuvos rinktines ir linkime visiems kuo didžiausios sėkmės“, – sakė SIXT vadovas Lietuvoje Algimantas Andrašiūnas.

„Džiaugiamės SIXT Lietuva atėjimu į Lietuvos krepšinio rėmėjų gretas. Išskirtinės šios kompanijos savybės – platus paslaugų spektras, aukščiausios klasės automobiliai ir operatyvus reagavimas į klientų poreikius. Neabejoju, kad ir mūsų krepšininkai ne tik naudotis, bet ir bus labai patenkinti SIXT autoparko paslaugomis“, – įsitikinęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos vyrų rinktinė pateko į 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų H grupę. Kartu su lietuviais čia varžysis Šiaurės Makedonija, Lenkija ir Estija. Iš šios grupės į 2025 m. Europos čempionatą, kuris vyks keturiose šalyse – Latvijoje, Lenkijoje, Kipre ir Suomijoje – pateks viena čempionato šeimininkių Lenkijos rinktinė ir dar dvi aukščiausias vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės 2025 m. Europos čempionato atrankos rungtynių tvarkaraštis:


2024 m. vasario 23 d. Lietuva – Lenkija

2024 m. vasario 26 d. Estija – Lietuva

2024 m. lapkričio 21 d. Šiaurės Makedonija – Lietuva


2024 m. lapkričio 24 d. Lietuva – Šiaurės Makedonija

2025 m. vasario 21 d. Lenkija – Lietuva

2025 m. vasario 24 d. Lietuva – Estija


Apie „SIXT Baltics“

Transporto parkų valdytoja „Transporent“ nuo 2010 m. yra SIXT franšizės turėtoja Baltijos šalyse. Įmonė teikia automobilių nuomos, prenumeratos ir veiklos nuomos paslaugas ir šiuo metu valdo apie 7 000 automobilių parką. Trumpalaikei nuomai galima išsinuomoti daugiau kaip 1 000 „BMW“, „Lexus“, „Volkswagen“, „Toyota“, „Škoda“ ir kitų pirmaujančių pasaulio automobilių gamintojų automobilių.

Galvodama apie tvarią ilgalaikę plėtrą, SIXT kasmet didina ekologiškų elektrinių ir hibridinių automobilių dalį. Baltijos šalyse SIXT automobilių nuomos biurai veikia Vilniuje, Kaune, Palangoje, Klaipėdoje, Rygoje, Liepojoje, Taline ir Tartu, taip pat šių miestų oro uostuose. Daugiau informacijos apie bendrovę rasite www.sixt.lt.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: