T. Sedekerskis po pergalės: „Tokios rungtynės padeda augti“ (M. Kuzminsko komentaras)

T. Sedekerskis po pergalės: „Tokios rungtynės padeda augti“ (M. Kuzminsko komentaras)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (3/0) pirmąjį etapą užbaigė be pralaimėjimų ir užkariavo D grupės viršūnę.



Kazio Maksvyčio treniruojama komanda mūšyje dėl pirmosios vietos 91:71 (26:27, 22:13, 18:10, 25:21) užtikrintai pranoko Juodkalniją (2/1) ir į antrąjį etapą žengs pilnai kontroliuodama savo šansus patekti į ketvirtfinalį.

Šiame mače Tadui Sedekerskiui buvo patikėta užduotis stabdyti NBA žvaigždę Nikolą Vučevičių. Šis iš žaidimo pataikė vos 4 metimus iš 13, o didžiąją dalį taškų susirinko nuo baudų metimo linijos. Pats T. Sedekerskis prie 8 taškų pridėjo 11 atkovotų kamuolių, 2 blokus ir surinko 19 naudingumo balų.

Po mačo T. Sedekerskis pasidalijo savo pastebėjimais.


„Jaudinomės ir nežinojome ar gynyba, kuomet keturi žaidėjai dengia asmeniškai, o vienas stovi baudos aikštelėje gali veikti. Turėjome tik 24 valandas tai pasiruošti. Vakar treneriai pabandė tai įdiegti, tai kažkie pasiteisino, bet tokio žaidėjo, kaip Vučevičiaus visai išimti iš žaidimo yra neįmanoma.

Vučevičiui stengiausi neleisti turėti lengvo vidutinio metimo ir nieko daugiau. Psichologiškai buvau nusiteikęs, kad jei tokį žaidėją paleisi nuo pirmos minutės, jis bus karštas, o tada bus sunku.

Tokios rungtynės padeda augti ir parodo trenerių pasitikėjimą manimi. Aišku, buvo papildomo jauduliuko, nes daug kas priklausė nuo manęs, bet giliai širdyje degė ugnelė. Labai norėjau pamėginti žaisti prieš tokio lygio krepšininką“, - mintimis dalinosi T. Sedekerskis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: