Graikų treneris D. Itoudis: „Lietuvos rinktinė turi aukštą krepšinio IQ“

Graikų treneris D. Itoudis: „Lietuvos rinktinė turi aukštą krepšinio IQ“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė penktadienį pradeda pasaulio čempionato antro etapo kovas. Pirmąsias rungtynes mūsiškiai žais prieš Graikijos krepšininkus.



Tuo metu Graikijos rinktinės vyr. treneris Dimitris Itoudis prieš šias rungtynes negailėjo komplimentų Kazio Maksvyčio auklėtiniams.

Jis taip pat atskleidė ir pagrindinį Graikijos rinktinės tikslą.

„Norint nugalėti lietuvius, mes negalime vėl atsilikinėti 15 taškų. Būtų naivu tikėtis, kad vėl mums pasiseks. Lietuviai yra galingi, o jie turi kelis svarbius pavojingus žaidėjus baudos aikštelėje ir perimetre. Kaip mes su tuo sustivarkysime, pažiūrėsime. Tikiu, jog būsime maksimaliai pasiruošę bei eisime kovoti iš visų jėgų.


Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris 1. Žaidėjai, kurie negalėjo atvykti pas juos į rinktinę, pakeitė kiti, kuriuos mes matome Eurolygoje. Susižaidę vaikinai, nes turėjo svarbių vaidmenų „Žalgiryje“. Taip pat dirba tas pats treneris. Lietuva turi didelius kūnus ir aukštą krepšinio IQ.

Mūsų tikslas šiame čempionate yra būti komanda, kuri niekada nepasiduoda. Manau, jog tai yra svarbiausia“, – sakė specialistas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: