T. Sedekerskis: „Fanams esame labai dėkingi“

T. Sedekerskis: „Fanams esame labai dėkingi“

FIBA nuotr.

Kelialapį į kitą grupių etapą FIBA pasaulio krepšinio čempionate iškovojusi Lietuvos rinktinė pradeda lemiamas kovas. Pirmasis susitikimas su Graikijos ekipa, apie kurią daugiau pasakoja Tadas Sedekerskis, laukia jau šio penktadienio popietę.



Lietuvos šio penktadienio popietę laukia tikriausiai sunkiausia iki šiol turėta akistata su Graikijos ekipa.

Anot Lietuvos rinktinės krepšininko Tado Sedekerskio, šios ir būsimos rungtynės su JAV krepšininkais iš lietuvių pareikalaus daug jėgų.

„Graikijos labai gera komanda, ją gerbiame, ji turi daug patyrusių žaidėjų. Norėdami įveikti graikus, turėsime sužaisti išties labai geras rungtynes. O JAV rinktinei per daug komentarų, manau, nė nereikia – nors ši komanda galbūt ir neturi visų stipriausių savo žaidėjų, vis tiek visuomet išlieka turnyro favorite“, – teigia jis.


Pastarąsias dvi laisvas dienas rinktinė stengėsi išnaudoti poilsiui, treniruotėms bei graikų rungtynių vaizdo įrašų peržiūrai. Pagrindinis rinktinės tikslas – kuo įmanoma geriau pasiruošti kovai su graikams.

Savo ruožtu pats Tadas itin puikų žaidimą pademonstravo paskutinėse rungtynėse su Jordanija. Vyriausiasis rinktinės treneris Kazys Maksvytis jam patikėjo dengti svarbiausią Juodkalnijos žaidėją – Nikolą Vucevičių. Puikiai su užduotimi susitvarkęs Tadas neslepia, kad tai, be jokios abejonės, prideda pasitikėjimo savimi, tačiau prie puikaus rezultato smarkiai prisidėjo ir visa likusi rinktinė.

„Grupėje atrodėme užtikrintai, nors nė vienos rungtynės nebuvo lengvos. Manau, kad laimėti mums padėjo didelė koncentracija, geras nusiteikimas rungtynėms bei pagarba kiekvienam varžovui“, – įsitikinęs krepšininkas.

O trečiadienį Lietuvos rinktinė susitiko ir su lietuvių sirgaliais, atvykusiais rungtynių stebėti į Filipinus. Anot Tado, jų palaikymas iš tiesų yra ypatingas: „Fanams esame labai dėkingi – jų palaikymas Maniloje tikrai jaučiamas. Tam, kad galėtų čia būti ir mus palaikyti, jie sukorė labai ilgą kelią. Jų palaikymas jaučiamas tiek pačioje arenoje, tiek ir už aikštelės ribų – tikimės, kad viso to bus tik daugiau.“

Po rungtynių su graikais, kitas lietuvių rungtynes išvysime šį sekmadienį, 15.40 val. Šįkart – su JAV ekipa.

Alfa.lt ir Go3

Video rekomendacijos: