Lietuvos rinktinė palaužė graikus ir pateko į ketvirtfinalį (FOTO)

Lietuvos rinktinė palaužė graikus ir pateko į ketvirtfinalį (FOTO)

LKF nuotr.

Ir toliau nepralaiminti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4/0) užsitikrino vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmajame J grupės mače 92:67 (20:20, 19:23, 25:15, 28:9) sutriuškino Graikiją (2/2) ir po septynerių metų pertraukos sugrįžo į vieno iš didžiųjų turnyrų stipriausiųjų aštuntuką.

RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS

Pirmoje rungtynių dalyje siautėjo abiejų komandų gynėjai, o prieš pertrauką lietuviai dar buvo besivejančiųjų vaidmenyje (39:43). Visgi sugrįžus iš rūbinių mūsiškių puolimo mašina užsikūrė – oponentų krepšys buvo suvarpytas tritaškiais, pranašumas ketvirtajame kėlinyje tik augo ir paskutinėmis minutėmis intriga jau nekvepėjo.

Lietuviai fiksavo įspūdingą pataikymą iš toli – realizavo net 15 tritaškių iš 24 (63 proc.). Mūsiškiai taip pat atliko net 25 rezultatyvius perdavimus.

Puikius pasirodymus šįkart surengė keli lietuviai. Rokas Jokubaitis pelnė 19 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus. Visus 7 metimus realizavusio Igno Brazdeikio sąskaitoje – 18 taškų ir 20 naudingumo balų. Po 15 taškų pridėjo Eimantas Bendžius (3/4 trit.) ir Jonas Valančiūnas (9 atk. kam., 23 naud. bal.).



Sekmadienį Lietuvos laukia kova dėl pirmosios vietos J grupėje su JAV ekipa (4/0). Tiesioginė susitikimo transliacija – nuo 15.40 val. per TV3 televiziją. Turnyro ketvirtfinalis – antradienį (rugsėjo 5 d.), tačiau varžovai šiame etape paaiškės kiek vėliau.

Lietuva: Rokas Jokubaitis 19, Ignas Brazdeikis 18, Jonas Valančiūnas ir Eimantas Bendžius po 15, Donatas Motiejūnas 8, Tomas Dimša 6.

Graikija: Thomasas Walkupas 21, Giannoulis Larentzakis 17, Ioannis Papapetrou 9, Nikos Rogkavopoulos 7.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: