K. Maksvytis: „Pagal pavardes ir talentą nemanau, kad turime pranašumą prieš serbus“ (VIDEO)

K. Maksvytis: „Pagal pavardes ir talentą nemanau, kad turime pranašumą prieš serbus“ (VIDEO)

Antradienį Lietuvos rinktinė žais svarbiausias pasaulio čempionato rungtynes. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtfinalyje susikaus su Serbijos krepšininkais.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo rinktinės vyr. treneris K. Maksvytis.

Specialistas ragina žaidėjus pamiršti įspūdingą laimėjimą prieš JAV.

„Po rungtynių visada sunkiau užmigti. Anksčiau nei antrą nakties kol kas užmigti nepavyksta, bet reikia išsimiegoti, pasiruošti rungtynėms. Galiu išduoti paslaptį, kad pora mūsų trenerių štabo narių miegojo ne daugiau negu dvi valandas. Turime per tą pusę paros žaidėjams paruošti informaciją, šiandien paskutinė treniruotė, kadangi rytoj ankstyva numatyta, tai ją praleisime. Pabandėme atgaivinti žaidėjus ir suteikti minimalią informaciją, reikalingą rytojaus rungtynėms. Lyg treniruotė pavyko.


Pagal pavardes ir talentą nemanau, kad turime pranašumą prieš serbus. Pažiūrėsime, ar pavyks pranašumą įrodyti aikštėje.

Prasideda psichologiniai žaidimai. Nemanau, kad Lietuva favoritė. Turime nemažai sąsajų su serbišku krepšiniu, turime nesuvestų sąskaitų ir panašiai nuo senų laikų. Abi šalys – tarp Europos lyderių. Šiuo laikotarpiu labai prašome žaidėjų nepasiduoti favoritų statusams, neskaityti laikraščių, pagyrimų, nes serbai mūsų nesutiks su gėlėmis, šampanu ir raudonu kilimu. Reikės viską išrodyti iš naujo. Vienas iš dalykų, kuriuos stengėmės daryti pastarąsias paras, buvo ne tik pailsėti fiziškai, bet ir kuo labiau įteigti žaidėjams, kad reikia visą dėmesį skirti artėjančioms rungtynėms“, - kalbėjo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: