JAV žiniasklaida šlovina Lietuvą: „Jei jie ir toliau taip žais, jie laimės čempionatą“

JAV žiniasklaida šlovina Lietuvą: „Jei jie ir toliau taip žais, jie laimės čempionatą“

FIBA nuotr.

Fantastišką pasirodymą surengusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (5/0) iškovojo vieną įspūdingiausių visų laikų pergalių!



Kazio Maksvyčio kariauna po įspūdingos ir permaingos kovos 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39) parklupdė JAV rinktinę (4/1) ir J grupėje užėmė pirmąją vietą.

Tai – vos trečioji istorijoje Lietuvos pergalė prieš JAV. Iki tol buvo laimėta 1998-ųjų planetos pirmenybėse ir 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse.

Po šios JAV nesėkmes sureagavo ir JAV spauda. ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas mano, kad Lietuva šiame turnyre gali nužygiuoti iki pat finalo.


„Lietuva yra didžiausia ir stipriausia turnyro komanda su stulbinančiai geru tritaškių pataikymu. Šis pasirodymas buvo vienas geriausių pasaulio čempionatų istorijoje.

Lietuva yra labai neparankus varžovas mums, nes turi aukštus žaidėjus ir ilgą suolą. Jei šios komandos žaistų penkis kartus, Lietuva, tikriausiai visus sykius laimėtų atkovotus kamuolius. Jeigu Lietuva ir toliau taip pataikys tritaškius, jie laimės pasaulio čempionatą. FIBA krepšinis nėra NBA“, – kalbėjo B. Windhorstas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: