Prancūzų krepšinio žvaigždė įvardijo turnyro favoritą

Prancūzų krepšinio žvaigždė įvardijo turnyro favoritą

FIBA nuotr.

Jau šį šeštadienį, dieną po oficialios 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos, startuos olimpinis vyrų krepšinio turnyras – pirmosiose rungtynėse susitiks Australijos ir Ispanijos rinktinės, rašo Alfa.lt.



Prancūzų krepšinio žvaigždė, olimpinio sidabro savininkas Fredericas Weisas apžvelgė artėjančių olimpinių turnyrų favoritus.

„Akivaizdūs vyrų varžybų favoritai yra JAV, turinčios neįtikėtiną komandą, kurioje patirtis –LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Kevinas Durantas – yra derinama su jaunaisiais talentais. Joelas Embiidas tikrai keičia jų žaidimą: jis yra labai dominuojantis centras, didelis privalumas visai komandai“, – kalbėdamas su „Eurosport“ teigė buvęs profesionalus krepšininkas.

Vis dėlto, anot jo, amerikiečiams rimtą iššūkį gali mesti ne viena rinktinė: „Yra ir kitų fantastiškų komandų, pavyzdžiui, Kanada, kuri turėtų susigrąžinti Jamalą Murray'ų iš „Nuggets“. Stiprios varžovės taip pat yra Vokietija, kuri yra dabartinė pasaulio čempionė, ir Serbija, į kurios sudėtį sugrįš Nikola Jokičius. Jis trečią kartą tapo NBA naudingiausiu žaidėju.“


„Jei reikėtų išrinkti komandą-siurprizą, sakyčiau, kad tai – Kanada. Jie labai stiprūs, vadovaujami Shai Gilgeouso-Alexanderio, žaidžia puikų krepšinį. Jie taip pat yra fiziškai stiprūs ir turi pagirtiną rinktinę su puikiais gynėjais“, – sakė F. Weisas.

Plačiau skaitykite čia.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: