Ko netenka Eurolyga pasibaigus NBA lokautui

Eurolyga atsisveikino su 14 krepšininkų, kurie buvo sudarę laikinas, iki NBA lokauto pabaigos galiojusias sutartis.



Vienas šių žaidėjų Nicolas Batumas savo laikinai komandai Nansi SLUC šią savaitę jau nepadėjo, kiti žaidė turbūt paskutinį kartą.

Tarp tikrai išvykstančių į Ameriką ryškiausią pėdsaką Eurolygoje spėjo palikti kaip tik N.Batumas. Jis vidutiniškai pelnydavo 15,8 taško ir buvo pripažintas naudingiausiu antrojo bei ketvirtojo turų krepšininku.

Naudingiausiu trečiojo trečio turo žaidėju tapo Tel Avivo „Maccabi“ atstovavęs Jordanas Farmaras, o rezultatyviausiai tarp laikinai Eurolygos klubus sustiprinusių krepšininkų rungtyniavo 16,4 taško įmesdavęs Milano „Emporio Armani“ puolėjas Danilo Gallinari.



Nors NBA jau pakvietė lokauto metu po pasaulį išsibarsčiusius krepšininkus, du galiojančias sutartis su NBA klubais turintys žaidėjai tikisi Senojo žemyno sirgalius džiuginti dar šį sezoną. Amerikos krepšiniu persisotinęs Ersanas Ilyasova tvirtina sieksiąs nutraukti sutartį su „Milwaukee Bucks“, o Rudy Fernandezas nori išsisikirti su „Dallas Mavericks“ klubu.

Jei tai pavyks, E.Ilyasova žada grįžti į Stambulo „Anadolu Efes“, R.Fernandezas – į Madrido „Real“. R.Fernandezas ištikimybę „karališkajam“ klubui jau parodė ne žodžiais, o darbais. Nors praėjusiame ture maljorkietis stipriai susitrenkė kelį ir gydytojai tvirtino, kad šią savaitę jis žaisti dar negalės, R.Fernandezas neskubėjo rengtis kelionei į Ameriką ir ketvirtadienį su komandos draugais grūmėsi dėl pergalės Milane.

Nei pakartas, nei paleistas turėtų jaustis naudingiausias Eurolygos spalio mėnesio bei pirmojo ir penktojo turų krepšininkas Andrejus Kirilenka. Jis neturi galiojančios sutarties su jokiu NBA klubu, tačiau pagal kontraktą su Maskvos CSKA per 30 dienų nuo lokauto pabaigos gali išvykti į Ameriką.


A.Kirilenka ketino taip ir pasielgti, tačiau dabar derybas dėl naujos sutarties su NBA klubais apsunkina prieš porą savaičių patirta peties trauma. Dėl jos puolėjas negalės žaisti bent iki sausio pradžios, o gal ir ilgiau.

Rusų žurnalistai daug kamantinėjo A.Kirilenką bandydami sužinoti jo naujausius planus, bet žaidėjas atsakinėjo labai dviprasmiškai.

 

 



Rolandas V.Eidvilas | lrytas.lt

Video rekomendacijos: