Italų NBA žvaigždės patvirtino, jog žais Europos čempionate



Dar liko mėnuo iki NBA reguliariojo sezono pabaigos, tačiau šioje lygoje žaidžiančios italų krepšinio žvaigždės Danilo Gallinari ir Luigi Datome patvirtino, jog vasara prisijungs prie rinktinės ir atstovaus Italijai Europos čempionate.



„Esu pasiruošęs ir laukiu nesulaukiu, kada Europos čempionatas ateis. Skaičiuoju dienas", - „LA Gazzetta dell Sport" sakė Gallinari.

„Tai svarbus įvykis ne tik man, bet visai komandai ir kai kuriem žaidėjams asmeniškai, turint omeny tai, kokiuose karjeros etapuose šiuo metu esame".



„Rio yra mūsų mintyse, be abejo, tai tikslas, tačiau pirmiausia turime susikoncentruoti į Europos čempionatą. Tam, kad pasiektume olimpines žaidynes, turime puikiai pasirodyti Europos čempionate", - pridėjo D.Gallinari, kuris kovo mėnesį, atstovaudamas „Nuggets", renka po 17,9 taško per rungtynes.

Italai žais B grupėje kartu su šeimininkais vokiečiais, ispanais, serbais, turkais bei islandais.

„Žinome, kad su burtais mums nepasisekė, todėl neturėsime teisės klysti", - „La Republica" leidiniui sakė vasarį iš „Pistons" į „Celtics" persikėlęs L.Datome.

"Vokietija yra solidi komanda, ir jie žais namuose, todėl bus labai motyvuoti. Juolab, kad tai bus paskutinis turnyras Dirkui Nowitzkiui. Ispanijos pristatyti nereikia, kaip ir Serbijos, kuri auga kaip komanda ir atvyks po nuostabaus pasirodymo pasaulio čempionate, kur nusileido tik JAV rinktinei.

Turkija visuomet garsėja kaip fiziškai stipri komanda su daugybe talentingų žaidėjų, o Islandija yra komanda, kuri gali sukurti Pelenės istoriją", - kalbėjo L.Datome.

NBA lygoje žaidžia dar du italai - Marco Belinelli („Spurs") ir Andrea Bargnani („Knicks").

alt










Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: