„Neptūnas“ prarado šansus žengti į kitą etapą



Klaipėdos „Neptūnui" (5-8) liko vienerios rungtynės FIBA Čempionų lygoje su Sombathėjaus „Falco", tačiau šansų prasibrauti į aštuntfinalį nebeliko. Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai žūtbūtiniame susitikime Stambule 69:76 (15:17, 18:21, 14:15, 22:23) nusileido tiesioginiam varžovui dėl vietos atkrintamosiose „Bešiktaš" (7-6).

Mėlynai baltų antradienio vakarą neišgelbėjo ir fantastiškai žaidęs Deividas Gailius, pelnęs 30 taškų (4/7 dvit., 6/12 trit., 4/5 baud.), atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Šiose rungtynėse uostamiesčio krepšininkai vertėsi be traumuotų Tomo Delininkaičio ir Darrino Dorsey, o mačo dieną sunegalavo ir puolėjas Gytis Masiulis.

Aštuonių žaidėjų rotaciją naudojęs „Neptūnas" visas rungtynes laikėsi arti varžovų. Iki ilgosios pertraukos „Bešiktaš" metė 18 baudų metimų, klaipėdiečiai – 5, o tai lėmė „Neptūno" atsilikimą 33:38.



Charakterį demonstravę Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai po dar vieno D.Gailiaus dvitaškio išsiveržė į priekį 41:40, tačiau prieš lemiamas 10 minučių Klaipėdos komanda buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje 47:53.

Fantastiškai žaidęs D.Gailius ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė 7 greitus taškus ir išlygino mačo rezultatą 56:56. Ketvirčio viduryje Džiugas Slavinskas buvo nubaustas nesportine pražanga, o situacija pasinaudojusi „Bešiktaš" perėmė kontrolę į savo rankas.

Nors D.Gailius dvikovos pabaigoje pataikė du tolimus metimus, tačiau išplėšti pergalės nepavyko. Nesėkme pažymėtame susitikime „Neptūnas" kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 38:46. „Bešiktaš" metė 35 baudos metimą, klaipėdiečiai – 10.

Kitas rungtynes uostamiesčio ekipa žais artėjantį šeštadienį, kuomet „Betsafe–LKL" rungtynėse Prienuose susikaus su „CBet" krepšininkais.

„Neptūnas": Deividas Gailius 30 (5 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 9, Džiugas Slavinskas ir Simas Galdikas – po 8.

„Bešiktaš": Shaquille'as McKissicas 23, Toddrickas Gotcheris 19 (12 atk. kam.), Burakas Yildizli 15.










BcNeptunas.lt

{fcomment}


Video rekomendacijos: