Dėl koronaviruso – rimta grėsmė atšaukti olimpines žaidynes



Vis didesnį nerimą nešantis koronaviruso virusas gali sujaukti sporto pasaulį.

Skelbiama, jog virusui plintant per pasaulį yra reali grėsmė atšaukti 2020-ųjų olimpines žaidynes Tokijuje.

Apie tai kalbėjo ilgametis tarptautinio olimpinio komiteto narys Dickas Poundas, kuris atskleidė, kad jeigu koronavirusas nebus suvaldytas, tuomet organizatoriai bus linkę olimpines žaidynes ne perkelti į kitą vietą ar atidėti, o visai atšaukti.

„Tu tiesiog paprasčiausiai negali atidėti tokio renginio. Tiek daug šalių, televizijų, varžybų, pasirengimų. Negali imti ir pasakyti, kad olimpines žaidynes surengsime spalio mėnesį. Yra tik kelios pasaulio vietos, kurios galėtų priimti olimpiadas, tačiau ir tai tam reikėtų vienerių metų pasirengimo.



Variantas olimpines žaidynes suorganizuoti po metų irgi yra atmetamas, nes reikėtų prašyti paruoštas patalpas išlaikyti papildomus metus, be to, privalėtume prisitaikyti prie viso tarptautinio sporto tvarkaraščio.

Tuo metu žmonės turės paklausti, ar virusas yra taip kontroliuojamas, jog galėtume leisti sportininkams vykti į Tokijų. Ruoškitės ir toliau bei būkite tikri, kad tarptautinis olimpinis komitetas jūsų tikrai nenusiųs į pandemijos vietą“, – sakė D. Poundas.

Iki šiol olimpinės žaidynės nevyko tik pasaulinių karų metu. 1940-aisiais žaidynės turėjo vykti taip pat Tokijuje, bet buvo atšauktos dėl Japonijos konflikto su Kinija ir Antrojo pasaulinio karo.

2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės turi vykti nuo liepos 24-osios iki rugpjūčio 9-osios ir jose numato varžytis apie 11 tūkst. sportininkų. Japonija jau pranešė apie keturias mirtis dėl koronaviruso.












Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: