D. Motiejūnas: „Dėl koronaviruso bėgome iš Kinijos į Europą, dabar bėgame iš Europos į Kiniją“



Šanchajaus „Sharks“ klubo puolėjas Donatas Motiejūnas paliko gimtinę ir grįžta atgal į Kiniją, kur suvaldžius koronaviruso protrūkį planuojama atnaujinti šios šalies pirmenybes.

Pats kaunietis LNK televizijai tvirtino, kad į Kiniją grįš, o pirmas dvi savaites jo laukia karantinas.

„Situacija tokia susidariusi, kad skaičiai žymiai mažesni, tad, manyčiau, kad pagal esamą situaciją, ten yra žymiai saugiau negu čia. Kaip mes su treneriu juokavome, kad dėl koronaviruso bėgome iš Kinijos į Europą, dabar bėgame iš Europos į Kiniją.

Dabar grįšime, dvi savaites būsime karantinuoti, o po to tęsime pasiruošimą sezonui. Kaip ir priklauso, klubas pranešė, kad situacija yra valdoma, viskas yra proto ribose, užsikrėtusių nėra tiek daug, visa ta situacija, kaip ir sakiau, yra daugmaž valdoma, tad su tokia nuotaika ir skrendame“, - teigė lietuvis.



Antradienį ZIP FM studijoje svečiavęsis Lietuvos krepšinio rinktinės aukštaūgis atskleidė, kad nutraukus CBA čempionatą juo domėjosi ne vienas NBA klubas, turėjo pasiūlymų ir iš Europos.

„Pasiūlymų buvo. Finikso „Suns“, Minesotos „Timberwolves“, o iš Europos domėjosi Tel Avivo „Maccabi“ ir dar kelios komandos. Dėmesio gavau, bet skambutis baigdavosi tuo, kad turiu kontraktą ir nelabai kažką galiu padaryti“, – „Zip FM“ studijoje teigė D-Mo.

Šiame Kinijos pirmenybių sezone 29 metų 213 cm ūgio puolėjas per susitikimą vidutiniškai rinko 22,8 taško (53 proc. metimų iš žaidimo, 50 proc. baudų), atkovojo 15,1 bei perėmė 1,8 kamuolio ir atliko 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Čempionatas buvo sustabdytas sausio mėnesį dėl koraoviruso protrūkio. Visi užsieniečiai krepšininkai ir treneriai paliko šalį.

Kovo 12 dieną Kinijos krepšinio federacija išsiuntė legionieriams laiškus informuojančius, kad pirmenybės atnaujinamos nuo balandžio 12 dienos.










Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: