D. Itoudis sukritikavo LKL sprendimą: „Jau geriau rezultatai būtų anuliuojami“ (R. Kurtinaitis tikisi čempionato pratęsimo)



Vieningoji lyga dėl koronaviruso sustabdė savo pirmenybes iki balandžio 10-osios, tačiau Maskvos CSKA strategas Dimitris Itoudis tikisi, kad čempionatas bus atnaujintas.

„Nors ir esu skeptikas, tačiau viliuosi, kad čempionatas bus atnaujintas balandžio mėnesį. Aš  susirūpinęs dėl kitų Europos šalių, kuriose buvo priimti sprendimai nutraukti pirmenybes ir paskelbti nugalėtojus. Net ir tokiu atveju čempionai turėtų paaiškėti krepšinio aikštėje“, – Rusijos žiniasklaidai savo mintis dėstė D.Itoudis.

Graikas omeny turėjo Lietuvos ir Lenkijos čempionatus, kur turnyrai visiškai nutraukti ir paskelbti nugalėtojai. Anot jo, čempionas privalo paaiškėti krepšinio aikštėje.

Tuo metu Vieningoje lygoje pirmaujančios Maskvos srities „Chimki“ strategas Rimas Kurtinaitis ne tik, kad tęsia treniruotes, bet ir norėtų sužaisti draugiškas rungtynes.



„Davėme žaidėjams tris išeigines dienas, kad šie suvoktų susidariusią situaciją. Dabar jau žinome apie galimas datas, kada galėtų būti atnaujinti Vieningosios lygos ir Eurolygos čempionatai, nekantriai laukiame naujo starto. Pradėjome treniruotis ir sudarėme dviejų savaičių darbo planą. Jeigu mums leis sužaisti draugiškas rungtynes, kurios būtinos norint išlaikyti sportinę formą, šis planas bus pakoreguotas.

Svarbiausia, kad mūsų komandos užsieniečiai neišsivažinėjo. Visi supranta savo atsakomybę ir labai nori pabaigti sezoną“, – R. Kurtinaičio žodžius cituoja „Izvestija“.   

Jei dėl koronaviruso pandemijos taip ir nebūtų atnaujintos VTB lygos varžybos, likus sužaisti 12 reguliariojo sezono mačų čempionų titulas būtų atiduotas R. Kurtinaičio vadovaujamai „Chimki“ ekipai.












Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: