„Chimki“ vadovas - apie padėtį su amerikiečiais ir nepriimtiną sezono užbaigimo variantą

Euroleague.net nuotr.



Dėl koronaviruso sustabdytas VTB Vieningosios lygos sezonas, jame su 18 pergalių ir vos 1 nesėkme užtikrintai pirmauja Maskvos srities "Chimki" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Rimas Kurtinaitis, o jam talkina Robertas Kuncaitis, Aurimas Jasilionis, Giedrius Kurtinaitis bei fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius.

Rusijos komandos generalinis direktorius Pavelas Astachovas kategoriškai nesutinka su pasiūlymu neskelbti čempiono, jei sezonas nebus užbaigtas.

"VTB lygos reguliariajame sezone sužaidėme maždaug du trečdalius rungtynių. Ir jei situacija susiklostys taip, kad nebus galimybės užbaigti pirmenybių, būtų logiška dabartinę turnyrinę lentelę paskelbti galutine, pagal ją išrinkti čempioną bei prizininkus.

Jei atšauktų čempiono paskelbimą, kaip būtų nustatomi Eurolygos dalyviai? Pagal pernykštę kvalifikaciją? Teoriškai atšaukimo atveju rėmėjai gali pasakyti: "Jei sezonas atšauktas, rezultatų nėra, grąžinkit mūsų pinigus."



Bendrai tai yra sudėtinga situacija. Mūsų prioritetas - žaidėjų, trenerių, personalo, mūsų šeimų, mūsų sirgalių sveikata. Laukiame, sekame įvykių eigą. Kai bus įsitikinimas, kad virusas įveiktas, kad praėjo pikas, VTB lygos klubai susirinks ir nuspręs, kokiame formate galime baigti arba nebaigti sezono", - teigia "Chimki" vadovas.

JAV valstybinis departamentas anksčiau paragino visus šalies piliečius dėl koronaviruso grėsmės palikti Europą. Daugelis klubų paleido savo žaidėjus. "Chimki" gretose žaidžia penki amerikiečiai: Devinas Bookeris, Chrisas Krameris, Thomasas Robinsonas, Anthony Gillas ir Jeremy Evansas.

"Suprantama, kad aš kaip klubo vadovas negaliu JAV piliečiui uždrausti grįžti į tėvynę. O ir žaidėjas turi kontraktą, o ne patekęs į nelaisvę, - komentavo P.Astachovas. - Tai force majeure aplinkybės, ir jei žaidėjas nuspręs būti namie su šeima, uždrausti negalime. Turėjau susitikimą su amerikiečiais krepšininkais, jie paklausė klubo nuomonės. Pasakiau: "Vaikinai, spręsti turite patys."

Užsieniečių įvažiavimas į Rusiją uždarytas iki gegužės 1 dienos. Jei varžybos prasidės balandžio viduryje, žaidėjai negalės grįžti ir įvykdyti įsipareigojimų pagal kontraktą. Jie turi tai suprasti. Dabar klausimas atviras, laukiame įvykių vystymosi, per artimiausias dvi-tris dienas suprasime, kas pasiliks, o kas išskris."












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: