Graikijos lygos klubai apsisprendė vieningai - nutrauks čempionatą



Graikijos krepšinio lyga kuriam laikui sustabdžiusi čempionato kovas vis tik nusprendė, kad koronavirusas iš Europos greituoju būdu veikiausiai nepasitrauks, todėl šį sezoną teks pasielgti taip pat, kaip ir kai kurių kitų šalių lygoms, įskaitant ir Lietuvą - nutraukti pirmenybes.

Tokį sprendimą klubo vadovų virtualiame posėdyje palaikė visi 14 narių. Klubams belieka sulaukti Graikijos krepšinio federacijos bei sporto ministerijos palaiminimo, bet beveik neabejojama, kad nutarimas bus patvirtintas.

Vis tik pranešime rašoma, kad kol kas nenuspręsta ar paskelbus apie nutrauktą čempionatą būtų fiksuojami čempionai ir kitų prizinių vietų laimėtojai pagal dabartinę turnyrinės lentelės situaciją.

Jeigu taip nutiktų čempionų titulą apgintų pirmoje lentelės vietoje esanti Atėnų "Panathinaikos", sidabro medaliai atitektų Jono Mačiulio atstovaujamai Atėnų AEK, o bronza - Atėnų "Peristeri" klubui.



Kol kas neapibrėžtas ir dvi paskutines vietas užėmusių komandų likimas, kurios pagal nuostatus turėtų keltis į žemesnį divizioną. Abi ant "degančio" laiptelio stovinčios ekipos yra to paties miesto - Salonikų - PAOK bei "Aris". Pastariosios marškinėlius šį sezoną vilkėjo Martynas Gecevičius.

Graikijoje kaip ir daugelyje kitų Europos šalių yra paskelbta ekstremali situacija bei karantinas gyventojams.









Eurobasket.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: