E. Messina sukritikavo D. Trumpą: taip skaičiuoti mirtis yra niekinga



Italijos krepšinio profesorius Ettore Messina prieš kelias dienas viešai atsiprašė už savo ankstesnius pasisakymus, kuriuose jis netinkamai vertino koronaviruso pavojų, o dabar itin skeptiškai sureagavo į Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Donaldo Trumpo kontraversišką pareiškimą.

Pastarasis viešoje spaudoje konferencijoje ne itin humaniškai įvardino konkrečius pasaulio mirčių skaičius, kurių nepasiekus, pasak jo, būtų laikoma laimėjimu.

D.Trumpas įvardino, kad jeigu mirčių skaičius nepasiektų daugiau 100 tūkstančių - tai būtų laikoma sėkme.

Vis tik tokiame JAV prezidento pareiškime italų krepšinio specialistas įžvelgė visišką asmenybių negerbimą ir įvertino kaip absoliučiai niekingą pasisakymą.



"Taip skaičiuoti žmonių mirtis yra siaubinga. Tai įžeidimas ir paniekinimas", - aštrią kritiką pirmajam JAV asmeniui žėrė Milano "AX Armani" treneris.

Remiantis naujausiais duomenimis JAV antradienį jau yra užfiksuota virš 183 tūkstančių atvejų bei užfiksuota 3720 mirčių. Tuo tarpu visame pasaulyje nuo COVID-19 infekcijos jau yra mirę per 41 tūkstantį žmonių. Didžiausias jų skaičius - Italijoje.











Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: