K. Maksvyčio darbu patenkintas Permės klubo vadovas pratęsė kontraktą su lietuviu



Praėjusią vasarą pirmą kartą padirbėti užsienyje nutaręs Kazys Maksvytis lieka prie Permės "Parma" komandos vairo.

"Pasinaudojome Maksvyčio kontrakte numatyta opcija ir pratęsėme jo sutartį. Treneris lieka komandoje kitam sezonui, - dienraščiui "Izvestija" pareiškė Rusijos klubo generalinis direktorius Aleksandras Bašminovas.

Komanda padidino ekipos biudžetą pusantro karto, o iki VTB Vieningosios lygos sustabdymo dėl koronaviruso pandemijos "Parma" buvo iškovojusi 8 pergales - daugiau nei pastaruosiuose trijuose pilnuose sezonuose.

Permiečiai sunkiai startavo sezone, tačiau 2020 metais iškovojo net 5 iš 6 pergalių ir pakilo į aštuntą vietą (8/10) bei turi tiek pat laimėjimų, kiek aukščiau esančios ekipos - Sankt Peterburgo "Zenit" (8/10), Zielona Goros "Stelmet" (8/11) ir Talino "Kalev" (8/12).



"Kazys atliko gerą darbą šiame sezone ir nusipelnė to, kad liktų komandoje, - "Izvestija" teigė trenerio agentas Andrejus Širokovas. - Jo kontrakte buvo punktas, kad jis bus pratęstas, jei "Parma" pateks į Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas.

Deja, dėl koronaviruso pandemijos mes jau nesužinosime, kaip baigtųsi reguliarusis sezonas. Tačiau viena galiu pasakyti tiksliai: komanda progresavo ir tviertai laikėsi atkrintamųjų zonoje.

Tikiuosi, kitame sezone Permės klubas toliau vystysis, dalyvaus viename europos turnyrų ir pakovos VTB lygos "Top 4".

"Izvestyija" taip pat pažymi, kad K.Maksvytis turėjo pasirinkimą palikti Permę, nes gavo kvietimą stoti rie Lietuvos rinktinės vairo. Dienraščio teigimu, 42-ejų specialistas svarstė klias dienas ir galiausiai nusprendė susikoncentruoti ties darbu klube.

Šiame sezone Permėje K.Maksvyčio asistentu dirbo Gintaras Kadžiulis bei rungtyniavo Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius.

Pastarasis tapo komandos lyderio, tačiau jo kontraktas baigiasi, o, pasak A.Bašminovo, klubas deda visas pastangas išlaikyti gynėją Permėje.












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: