Tokijo olimpiados rengėjai: jei pandemija nesibaigs, kitų metų žaidynės bus atšauktos

Iš šių metų į 2021-uosius perkeltos vasaros olimpinės žaidynės Tokijuje gali būti atšauktos, jei kitais metais nebus sukontroliuota koronaviruso pandemija, pareiškė Tokijo-2020 žaidynių organizacinio komiteto vadovas Yoshiro Mori.



Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Tokijo olimpiados organizacinis komitetas kovo pabaigoje pranešė dėl koronaviruso perkeliantys vasaros žaidynes į 2021 m. Jos turi vykti liepos 23–rugpjūčio 8 d. Y. Mori teigimu, vėlesnis žaidynių terminas neįmanomas.

„Tokiu atveju olimpiada bus atšaukta. Anksčiau žaidynės būdavo atšauktos tik dėl karo, bet šiuo atveju mes kariaujame su nematomu priešu, – jo žodžius cituoja leidinys „Nikkan Sports“. – Jei olimpiada vyks tuomet, kai pasaulis nugalės virusą, tai bus varžybos, tapsiančios šimtąkart vertingesnės už buvusias olimpiadas.“

Tokijo olimpinės žaidynės tapo pirmosiomis naujausių laikų istorijoje, kurios buvo perkeltos. Anksčiau dėl karo veiksmų žaidynės neįvyko 1916-aisiais Berlyne, 1940 m. Tokijuje ir 1944-aisiais Londone. 1972 m. olimpiada Miunchene buvo sustabdyta dėl teroro akto, o vėliau pratęsta.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: