A. Stoudemire'as nežada paklusti Izraelio valdžios taisyklėms: namuose nesėdėsiu

FIBA nuotr.

Birželio 20-ąją Izraelio krepšinio lyga pratęs 2019-2020 metų sezono kovas, o čempionių titulą ginančios Tel Avivo "Maccabi" komandos legionieriai ir toliau širsta ant valdžios ir lygos patvirtintų griežtų taisyklių, kurios galios krepšininkams iki kol baigsis čempionatas.



Neseniai savo pretenzijas viešai reiškė vienas "Maccabi" lyderių Scottie Wilbekinas, o šįkart socialiniuose tinkluose pasisakė ir puolėjas Amare'as Stoudemire'as, kuris teigė nežadantis sėdėti namuose ištisus du mėnesius.

Pagal valdžios ir lygos patvirtintus saugumo reikalavimus, žaidėjai tęsiantys sezoną lygoje iki kol baigsis čempionatas negalės eiti pirktis į parduotuves, lankytis kitose viešose vietose, o jeigu taip nutiktų - jų lauks nemenkos baudos.

Tokio sprendimo niekaip negali paaiškinti ilgametis NBA krepšininkas A.Stoudemire'as, kuris nesupranta kodėl žaidėjai yra įkalinami tarsi kaliniai namuose, kai visi kiti gali mėgautis saulės voniomis ir karšta Izraelio vasara.


"Izraelyje praleidau visą karantino laikotarpį ir jo griežtai laikiausi, kaip ir visi gyventojai. Bet nematau priežasties dėl ko aš ir kiti lygoje rungtyniaujantys krepšininkai turi būti uždaryti namuose, kai daugeliui apribojimai jau nebegalioja", - nepasitenkinimą reiškė 37-erių metų veteranas.

"Tikrai nesiruošiu du mėnesius sėdėti namuose, kai vasariškas Izraelio oras lepina saulėtomis dienomis", - pareiškė amerikietis.

Jau kitą savaitę komandos pradės treniruočių stovyklas, kurios truks tris savaites, o atnaujintos pirmenybės startuos birželio 20 dieną, kai startuos 22-asis turas.

Skelbiama, kad rungtynės vyks dukart per savaitę, o "Finalo ketverto" turnyras numatytas liepos pabaigoje.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: