Broliai Tubeliai bei buvęs žalgirietis K. Kriisa NCAA „Kovo beprotybėje“ nedalyvaus

Brolių dvynių Ąžuolo ir Tautvilo Tubelių atstovaujama Arizonos "Wildcats" komanda nedalyvaus svarbiausiame NCAA čempionato sezono įvykyje - "Kovo beprotybėje".



Išplatintame pranešime skelbiama, kad universitetas savanoriškai atsisako dalyvauti renginyje, o tam įtakos turi ir NCAA atliktas tyrimas, kuris parodė, kad Arizonos universitetas pažeidė jaunųjų talentų prisiviliojimo taisykles.

Vienas tokių atvejų - buvusio trenerio asistento Emanuelio Richardsono prisipažinimas, kad dabartiniam Finikso "Suns" centrui Dendre Aytonui mokėdavo po 10 tūkst. dolerių kas mėnesį.

Anksčiau save analogiškai nusibaudė Auburno universitetas.


"Wildcats" šiemet startavo galingai - su 7 pergalėmis ir vos 1 nesėkme. 2019 metais komanda nepateko į "Kovo beprotybės" varžybas, o dar metais anksčiau iškrito jau pirmajame ture.

Šiame sezone 18-metis 208 cm ūgio puolėjas Ą.Tubelis vidutiniškai per 18 minučių renka po 7 taškus, atkovoja 4,6 kamuolio ir blokuoja po 1 metimą.

Jo brolis dvynys Tautvilas aikštelėje pasirodė tik epizodiškai dvejose rungtynėse.

Tuo tarpu buvęs žalgirietis Kerras Kriisa šiame sezone taip ir nedebiutuos. Dėl biurokratinių kliūčių estas galėjo pradėti žaisti būtent kovo mėnesį.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: