„Fenerbahče“ Turkijoje laimėjo nervingą paskutinių sekundžių trillerį

„Fenerbahče“ Turkijoje laimėjo nervingą paskutinių sekundžių trillerį

Itin sunkią pergalę Turkijos pirmenybėse iškovojo Edgaro Ulanovo atstovaujama Stambulo "Fenerbahče" (16-6) komanda.



Igorio Kokoškovo auklėtiniai išvykoje tik paskutinėmis sekundėmis 66:64 (14:19, 25:10, 15:12, 12:23) palaužė to paties miesto "Daruššafaka" (11-11) krepšininkus.

Lietuvis nebuvo registruotas rungtynėms, taip pat poilsio gavo ir lyderiai Nando De Colo bei Janas Vesely.

Po dviejų kėlinių netikėtumais nekvepėjo – Eurolygos dalyviai pirmavo 54:31. Tačiau šeimininkai nenuleido rankų ir lemiamame ketvirtyje ėmė lipti varžovams ant kulnų.


Prasidėjus paskutinei minutei Ali Muhammedas buvo nubaustas nesportine pražanga, tačiau "Daruššafaka" tuo menkai pasinaudojo – realizavo tik vieną metimą, o į priekį galėjęs išvesti Sinano Gulero tritaškis tikslo nepasiekė.

Vėliau svečiai ir prasižengė puolime, ir prarado kamuolį, tačiau varžovai tuo nepasinaudojo, o A.Muhammedas pataikė vieną baudos metimą likus 12 sekundžių - 65:62.

"Fenerbahče" žaidėjams pavyko sudeginti laiką ir prasižengti likus vos 6 sekundėms, tačiau ši pražanga buvo verta trijų baudų metimų. Joshua Magette'as realizavo tik du ir sumažino skirtumą iki minimumo - 64:65. Po minutės pertraukėlės Ryanas Lutheris buvo nubaustas technine pražanga. Marko Guduričius pataikė baudos metimą, o DyShawnas Pierre'as dar spėjo prarasti kamuolį likus 4 sekundėms, tačiau pergalę galėjęs išplėšti šeimininkų šūvis buvo netaiklus.

"Daruššafaka": Berkas Demiras 15 (5/6 trit.), Joshua Magette'as 12 (3/10 trit., 5 rez. perd.), Ryanas Lutheris (5 atk. kam.) ir Andrew Andrewsas po 10.

"Fenerbahče": Tarikas Biberovičius 11, Jarellas Eddie (2 bl.) ir Kenanas Sipahi po 10, DyShawnas Pierre'as 9 (3/4 trit., 4 rez. perd., 4 kl.), Kyle'as Brandonas O'Quinnas 8 (7 atk. kam., 2 bl.), Ali Muhammedas 7.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: