M. Kuzminskas: VTB lyga – antras pagal pajėgumą turnyras Europoje po Ispanijos

M. Kuzminskas: VTB lyga – antras pagal pajėgumą turnyras Europoje po Ispanijos

VTB nuotr.

Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" puolėjas Mindaugas Kuzminskas papasakojo apie aukštą VTB Vieningosios lygos pajėgumą.



"Noriu pažymėti, kad šiemet turnyre konkurencija itin didelė. Tai antros pirmenybės Europoje pagal žaidimo lygį po Ispanijos. Visos komandos kovoja iki paskutinių sekundžių, iki paskutinio pergalingo metimo.

Žinoma, reguliariojo sezono pabaigoje galime laimėti visas tris likusias rungtynes. Tačiau įdėmiai ruošiamės kiekvienam konkrečiam mačui ir koncentruojamės būtent jam. Paskutinės rungtynės prieš "Unics" ir CSKA? Gerai, tačiau šiuo metu galvojame apie susitikimą Minske bei artimiausią varžovą. Nusiteikiame laimėti prieš "Cmoki", o tuomet nagrinėsime sekantį priešininką. Ir taip toliau.

Nereikia galvoti, kas bus atkrintamosiose varžybose, būtina siekti savo tikslo žingsnis po žingsnio. Kadangi po kiekvienos dvikovos galima padaryti reikiamas išvadas ir pagerinti žaidimą.


Tikiuosi, likusioje sezono dalyje išlaikysime aukštą lygį ir sėkmingai baigsime pasirodymą pirmenybėse, parodysime savo krepšinį, kurį demonstravome daugumoje šio sezono rungtynių", – teigia M.Kuzminskas.

Vieningoje lygoje 31-erių 205 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 29 minutes pelno 13,4 taško (31,6 proc. dvit., 32,8 proc. trit.), atkovoja po 5 kamuolius, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuoja po 5 pražangas ir renka 14,9 naudingumo balo.

Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai, kurių gretose rungtyniauja ir Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis, su 15 pergalių ir 6 pralaimėjimais užima ketvirtą vietą bei turi galimybę reguliarųjį sezoną baigti net antroje pozicijoje.

Šį vakarą Rusijos komanda susitinka su absoliučia turnyro autsaidere Minsko "Cmoki" (2-18) ekipa iš Baltarusijos.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: