„Chimki“ dar gavo šansą išgyvenimui, tiesa, laiko turi nedaug

„Chimki“ dar gavo šansą išgyvenimui, tiesa, laiko turi nedaug

VTB nuotr.

Kaip jau rašėme, VTB Vieningosios lygos vadovė Ilona Korstin papasakojo, kad Maskvos srities "Chimki" tapo vieninteliu klubu, kuris nustatytu laiku nepateikė paraiškos dalyvavimui kito sezono varžybose.



Tačiau trečiadienį "Sport-Express" pranešė, kad Rusijos komandai suteikta išimtis – pratęstas paraiškos padavimo terminas. Tiesa, tai ji turi padaryti iki birželio 3 dienos.

"Gegužės 31 dieną iš tiesų buvo paskutinė diena atsiųsti paraiškoms. Atsiuntė visi klubai, išskyrus "Chimki". Tai labai liūdna žinia, kadangi "Chimki" – vienas tų klubų, kuris būdavo tarp čempionato lyderių. Jie daug metų sudarė konkurenciją CSKA. Pamaskvio komanda daug kartų žaidė turnyro finale, dalyvavo Eurolygoje bei Europos taurėje.

Žinoma, tai organizacija, kuri kasmet vis rašydavo savo istoriją. Tai bus didžiulė netektis ne tik lygai, tačiau ir visam krepšiniui. Reikia suvokti, kad mūsų turnyras – tai ne vienas klubas. Tikrai toliau gyvuosime ir persitvarkysime. Turime daug pajėgių klubų ir jau šiame sezone, pavyzdžiui, "Zenit" užėmė "Chimki" vietą kaip pagrindinis CSKA konkurentas", – antradienį teigė I.Korstin.


"Klausimas sprendžiamas. Kol kas neturime finansavimo patvirtinimo kitam sezonui, dėl to paraiškos pateikti neįmanoma. Suvokimo dėl sprendimo datų kol kas nėra", – neseniai situaciją komentavo klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas.

"Chimki" šiame Vieningosios lygos reguliariajame sezone užėmė septintą vietą, o ketvirtfinalyje nusileido Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujamai Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ekipai.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: