Po istorinių pralaimėjimų JAV krepšinio rinktinės treneris pratrūko (VIDEO)

Po istorinių pralaimėjimų JAV krepšinio rinktinės treneris pratrūko (VIDEO)

FIBA nuotr.

Tokijo olimpinėms žaidynėms besirengianti JAV vyrų krepšinio rinktinė per tris dienas pralaimėjo dvi iš eilės kontrolines rungtynes. To nebuvo nutikę per visą krepšinio istoriją nuo 1992-ųjų, kai rinktinei pradėjo atstovauti NBA profesionalai.  



Antradienį amerikiečiai 83:91 neatsilaikė prieš Australijos krepšininkus. JAV rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Damianas Lillardas (22 taškai), Kevinas Durantas (17) ir Bradley Bealas (12). Australijos komandoje išsiskyrė Patrickas Millsas (22) ir Joe Inglesas (17 tšk.).



Per spaudos konferenciją JAV komandos strategas Greggas Popovičius užsipuolė žurnalistą, kuris priminė ankstesnias triuškinamas pergales prieš varžovus.

„Leisite man pabaigti ar ne? Jūs tylėsite, kol aš kalbu. O paskui jus išklausysiu. Kai kalbate apie praeitį, apie triuškinamas pergales... Pirmiausia jūs išreiškiate nepagarbą kitoms komandoms. Praėjusį kartą su jumis kalbėjausi apie tą patį. Turėjome įtemptų kovų su keturiais ar penkiais varžovais tuose turnyruose. Stiprios komandos nesileidžia įveikiamos triuškinamais rezultatais. Būna momentų, kai taip nutinka pasaulio čempionate ar olimpinėse žaidynėse, bet geros komandos neleidžia varžovams jų triuškinti. Kai jūs pasakote tokius pareiškimus, tai yra jūsų teiginys, bet jis neatitinka realybės,” – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Popovičius.

Liepos 10 d. vykusiose draugiškose rungtynėse amerikiečiai 87:90 pralaimėjo Nigerijos rinktinei.




Per pastaruosius tris olimpinius ciklus JAV rinktinė nebuvo pralaimėjusi nė vienų rungtynių, įskaitant ir kontrolinius susitikimus, taip iškovodama 39 pergales.

Tad pirmą kartą per olimpinių ciklų istoriją amerikiečiai patyrė dvi nesėkmes iš eilės. 2012 m. olimpiadoje JAV prieš Nigeriją laimėjo 83 taškais, po keturių metų, besirengdama Rio de Žaneiro žaidynėms, amerikiečiai Nigerijos krepšininkus nugalėjo 44 taškų skirtumu. 





Alfa.lt

Video rekomendacijos: