A. Kirilenko: kiekvienas mūsų klubas turi rasti 15-20 minučių rusui žaidėjui

A. Kirilenko: kiekvienas mūsų klubas turi rasti 15-20 minučių rusui žaidėjui

FIBA nuotr.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka paragino šalies klubus suteikti 15-20 minučių žaidimo vietiniams jauniems krepšininkams, o jaunimui patarė nebijoti vykti žaisti į užsienį.



"Turime pajėgų VTB Vieningosios lygos čempionatą, ir jauni žaidėjai negali iškart nukonkuruoti užsieniečių – tai realybė. Tačiau noriu kreiptis į klubus, kad suteiktų šansų jaunimui. Jei aš savo laiku nebūčiau gavęs šanso, taip ir neatsiskleisčiau.

Esu įsitikinęs, kad kiekvienas mūsų klubas gali rasti 15-20 minučių vienam jaunam žaidėjui, surizikuoti. Tačiau tai turi būti natūralus komandos savininko ar vadovo noras, o ne iš aukščiau atėjęs įsakymas – tuomet būtų ieškoma spragų, kaip jį apeiti.

Norėčiau palinkėti vaikinams, kurie dabar žaidžia dukterinėse komandose, dubleriuose ar jaunimo ekipose, kad jie ieškotų galimybių, siektų gauti daugiau žaidimo laiko bei įgyti patirties.


Taip pat nereikia bijoti būti išnuomotiems, išvykti į 11-12 Graikijos ar Ispanijos komandas siekiant gauti daugiau žaidimo laiko, jei jis nesuteikiamas čia", – teigia vienas garsiausių visų laikų Rusijos krepšininkų.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: