NCAA masines muštynes sukėlusi buvusi NBA žvaigždė gavo solidžią baudą ir diskvalifikaciją

NCAA masines muštynes sukėlusi buvusi NBA žvaigždė gavo solidžią baudą ir diskvalifikaciją

Kaip jau rašėme, NCAA čempionate masines muštynes sukėlė dukart NBA čempionas Majamio "Heat" gretose, o dabar Mičigano "Wolverines" komandos vyriausiasis treneris Juwanas Howardas.



Po pralaimėjimo Viskonsino "Badgers" rezultatu 63:77 strategas kartu su savo žaidėjais patraukė prie varžovų tradiciškai paspausti rankas. Tačiau buvusi NBA žvaigždė buvo sustabdyta Viskonsino vyriausiojo trenerio Grego Gardo.

J.Howardas ėmė piktai kažką aiškinti, tuomet pirštu pagrūmojo oponentui prieš veidą. Čia įsikišo ir Viskonsino ekipos trenerio asistentas Joe Krabbenhoftas. Pastarajam, pradėjus bėgti į susistumdymą abiejų komandų personalui ir žaidėjams, per veidą ir trinktelėjo J.Howardas.

Incidentas peraugo į masines muštynes, kumščius į darbą paleido abiejų ekipų krepšininkai.


Mičigano komanda nusprendė diskvalifikuoti 49-erių specialistą iki sezono pabaigos, tai yra, penkerioms likusioms rungtynėms, taip pat skyrė jam 40 tūkst. JAV dolerių baudą.

Iškart po incidento J.Howardas aiškino, kad jį įžeidė paimta minutės pertraukėlė esant dideliam skirtumui, taip pat tai, kad kažkas jam uždėjo ranką ant pečių kalbant su oponentu. Aistroms atlėgus strategas kalbėjo ramiau.

"Turėdamas laiką viską įvertinti padariau išvadą, kad mano veiksmai buvo nepriimtini, kad jie palietė daugelį. Nuoširdžiai atsiprašau.

Atsiprašau savo žaidėjų ir jų šeimų, savo asistentų ir komandos gerbėjų visame pasaulyje. Noriu asmeniškai atsiprašyti Viskonsino universiteto komandos trenerio asistento Joe Krabbenhofto ir jo šeimos.

Pasimokysiu iš savo klaidų ir tai daugiau nepasikartos. Jokių pateisinimų", – rašoma J.Howardo viešame pareiškime.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: