VTB prezidentas: „Rusijos ekipų pašalinimas prieštarauja visiems tarptautinio sporto reglamentams“

VTB prezidentas: „Rusijos ekipų pašalinimas prieštarauja visiems tarptautinio sporto reglamentams“

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Kuščenka pakomentavo Eurolygos sprendimą sustabdyti rusų komandų dalyvavimą turnyre ir anuliuoti jų šio sezono rezultatus.

"Eurolyga neapibrėžia savo pozicijos. Užkulisiuose kalbama, kad Europos taurė – nuostolingas turnyras, būtent į jį kitą sezoną bus kviečiami Rusijos klubai. Manau, sprendimas bus priimtas ne anksčiau Belgrade vyksiančių "Finalo ketverto" varžybų.

Jei kalbėti apie šį Eurolygos ir Europos taurės sezoną, mažai tikėtina, kad mūsų komandos bus sugrąžintos. Nors jų dalyvavimo sustabdymas ir rezultatų anuliavimas prieštarauja visiems tarptautiniams reglamentams, kuriais iki šiol gyveno pasaulio sportas.


O šiuo metu visi sprendimai priimami nesiremiant teisiniu statusu. Užsimanė – pašalino. Užsimanys – sugrąžins. Turbūt šiuolaikiniame pasaulyje jau toks požiūris.

Mums svarbu tęsti mūsų projektą. Svarbu, kad Vieningoji lyga būtų tarptautinis ir konkurencingas turnyras", – dienraščiui "Izvestija" išdėstė S.Kuščenka.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: