FIBA vadovas apie atsisakė pasmerkti Rusijos veiksmus: „Atidžiai stebime situaciją“

FIBA vadovas apie atsisakė pasmerkti Rusijos veiksmus: „Atidžiai stebime situaciją“

Krepšinio namuose Kaune penktadienį švenčiamas Lietuvos krepšinio 100-metis, į kurį susirinko visi legendiniai šalies krepšininkai. Taip pat pasveikinti Lietuvą atvyko FIBA generalinis sekretorius Andreasas Zagklis bei FIBA vykdantysis direktorius Europai Kamilas Novakas.



FIBA vadovai iš žurnalistų sulaukė klausimų apie Rusijos rinktinės ir jų ateitį, tačiau nesugebėjo aiškiai atsakyti, koks bus priimtas sprendimas.

„Turime dar vieną sudėtingą situaciją. Sprendimus priimsime artimiausiomis savaitėmis. Turime ne tik Europos čempionatą, tačiau ir daugelį kitų čempionatų, kuriems tai svarbu. Atidžiai stebime situaciją. Tai yra ne tik paminėtos šalies klausimas, bet ir pagalba Ukrainos krepšinio federacijai.

Nenoriu spekuliuoti, tačiau galiu patikinti, kad FIBA sprendimas bus priimtas jau greitai. Tereikia sulaukti kito mėnesio, kai vyks tiek FIBA ir „FIBA Europe“ valdybų posėdžiai.


Noriu pabrėžti, kad FIBA nepasisako už smurtą, diskriminaciją ir tokius veiksmus. Aš manau, kad mūsų uždavinys – rūpintis krepšiniu, ir tai darydami priimame visus reikiamus sprendimus, kurių gali griebtis sporto organizacija“, – kalbėjo A. Zagklis.

Primename, kad visos Rusijos rinktinės yra suspenduotos iki gegužės mėnesio vidurio, o tada FIBA iš naujo įvertins politinę situaciją ir priims sprendimą. Iki tol sankcijos liks nepakitusios.

Tuo metu Rusijos spauda praneša, kad Rusijos federacija yra pasirengusi pereiti iš FIBA Europos į FIBA Azijos padalinį.

„FIBA sprendimas dėl Rusijos rinktinių bus gegužės viduryje ir mes šio sprendimo itin laukiame. Bet kokiu atveju yra ir kitų alternatyvų, kaip FIBA Azija“, – sakė A. Kirilenka.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: