A. Renfroe apie skandalą su „San Pablo" žaidėjų klupdymu: tai tradicija, prezidentas nenorėjo įžeisti

A. Renfroe apie skandalą su „San Pablo" žaidėjų klupdymu: tai tradicija, prezidentas nenorėjo įžeisti

Dar pernai FIBA Čempionų lygą laimėjusi Burgoso "San Pablo" komanda kitą sezoną rungtyniaus antrajame Ispanijos krepšinio divizione. Klubas šeštadienį namie pralaimėjo paskutines sezono rungtynes prieš Fuenlabrados "Urbas" 66:83 ir liko paskutinėje ACB lygos vietoje, o po mačo neįprastai atsiprašinėjo savo sirgalių.



Burgoso ekipos prezidentas Felixas Sancho po rungtynių aikštelės viduryje priklaupė ant kelio ir liepė tą patį padaryti visiems "San Pablo" krepšininkams. Žaidėjai stebėjosi išgirdę tokį reikalavimą, tačiau pakluso ir tribūnose aidint švilpimui klaupėsi ant kelių. Šią akimirką graudinosi ir fanai, ir krepšininkai.

35-erių komandos veteranas Alexas Renfroe pasisakė dėl šios daug diskusijų sukėlusios situacijos.

"Mačiau pasisakymus ir komentaru apie įvykį. Leiskite pasisakyti man, esu situacijos viduje, o komentuojantys nesupranta, apie ką kalba.


Esu jau dvejus metus šiame klube. Turime tradiciją po pergalių priklaupti, daužyti parketą ir skanduoti kartu su savo sirgaliais. Tai darome po kiekvienos pergalės. Taip pat paplojame savo gerbėjams. Kadangi turime geriausius sirgalius ACB lygoje bei vienus geriausių Europoje. Mūsų arena visada perpildyta. Nesvarbu, kurioje turnyrinės lentelės vietoje tuo metu esame. Tai mūsų būdas padėkoti už jų palaikymą.

Taigi, kas įvyko šeštadienį... Mes patyrėme nesėkmę, tačiau visgi pakartojome savo ritualą. Taip pat kaip pernai, kai nusileidome Tenerifės komandai ir baigėme pasirodymą sezone. Susirinkome aikštės viduryje, kad galėtume paskutinį kartą padėkoti savo gerbėjams. Vakarykštė istorija niekuo nesiskyrė nuo tradicijos.

Prezidentas nenorėjo įžeisti žaidėjų. Negaliu kalbėti už jį, tačiau manau, kad jis pasisakys pats, jei dar to nepadarė.

Skaičiau, kad sirgaliai nušvilpė mus ir parodė mums nepagarbą už tai, kad priklaupėme. Tačiau tai netiesa. Tuo momentu arenoje daug kas vyko, esu įsitikinęs, kad švilpimas buvo skirtas Fuenlabrados žaidėjams. Nes kai jie paliko aikštelę, daugiau nieko panašaus negirdėjau. Mes padėkojome gerbėjams. Laimime ar pralaimime – visada tai darome", – pareiškė A.Renfroe.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: