Š. Jasikevičius: „Norėjome parodyti, kad galime gintis“

Š. Jasikevičius: „Norėjome parodyti, kad galime gintis“

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius po pergalingo starto Ispanijos lygos pusfinalio serijoje liko patenkintas auklėtinių žaidimu, o ypač pagerėjusia gynyba:



"Turėjome pagerinti savo gynybos skaičius. Reguliariajame sezone buvome geriausiai besiginanti komanda. Norėjome parodyti, kad galime gintis.

Jei ši komanda nori kažką laimėti, tai jie turi gintis, būti fiziški ir kieti."

Pasak Šaro ši komanda visada gali įmesti, tačiau sėkmės raktas yra "visada gintis ir nieko neatiduoti."


Treneris taip pat paminėjo klaidas, kurios varžovams leisdavo sugrįžti į rungtynes:

"Turime pasveikinti vaikinus, nes buvome labai solidūs, o ypač gynyboje aikštės viduryje. Žinoma, klaidos mus baudė labai. Kai turėdavome klaidų, tai "Joventut" bėgdavo į greitas atakas ir greitai sugrįždavo į rungtynes."

Lietuvis paaiškino sprendimą šiose rungtynėse vietoj D.Exumo į rotaciją įtraukti N.Hayesą-Davisą: "Norėjome būti didesni ir daugiau fiziškesni, o Nigelis iš trečios pozicijos mums tai gali duoti. Pralaimime greitas atakas ir laužome gynybą su Dante, bet tobula komanda neegzistuoja. Dabar turime gintis geriau."

Š.Jasikevičius taip pat negailėjo pagyrų latviui R.Šmitui, kuris buvo vienas iš pergalės faktorių:

"Pirmoje pusėje jis labai baudė savo keitimusi gynyboje ir davė mums daug energijos. Jis žaidė paprastą krepšinį ir daug kovojo. Atkovojo penkis kamuolius puolime, o tai yra skaičiai, kurie keičia bet kokias rungtynes. Tai vienas iš faktorių, kuris mums labai pagelbėjo." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: