„Lietkabelį“ paliekantis serbas keliasi į lietuvius pamėgusį baskų klubą

„Lietkabelį“ paliekantis serbas keliasi į lietuvius pamėgusį baskų klubą

LKL nuotr.

Solidų sezoną visuose frontuose turėjusį Panevėžio "Lietkabelį" palieka atakų organizatorius iš Serbijos Nikola Radičevičius.



Kaip praneša serbų sporto naujienų portalas "Mozzart Sport", krepšininkas jau pasiekė susitarimą su Bilbao "Basket" klubu.

Tai nebūtų N.Radičevičiaus sezonas aukščiausioje Ispanijos lygoje, anksčiau jis yra vilkėjęs Sevilijos, Las Palmo ir Mursijos komandų marškinėlius.

Praėjusiame Ispanijos pirmenybių sezone už atkrintamųjų varžybų borto likęs baskų klubas yra pamėgęs lietuvius krepšininkus. Per dvejus pastaruosius metus jam atstovavo Arnoldas Kulboka, Regimantas Miniotas ir Gytis Masiulis.


Europos taurės varžybose N.Radičevičius vidutiniškai per 21 minutę įmesdavo 6,8 taško (41,1 proc. dvit., 22,2 proc. trit.), atkovodavo 2,2 bei perimdavo 1,3 kamuolio, atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 6,5 naudingumo balo.

Kiek solidesni 28-erių 196 cm ūgio įžaidėjo rodikliai buvo LKL pirmenybėse – 8,4 pelnyto taško (49,6 proc. dvit., 30,5 proc. trit.), 1,8 sugriebto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 7,7 efektyvumo balo per 21 minutę.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: