Ukrainos krepšinio legenda aukcione parduos NBA žiedus

Ukrainos krepšinio legenda aukcione parduos NBA žiedus

Instagram nuotr.

Dukart NBA čempionu tapęs legendinis Ukrainos krepšininkas Stanislavas Medvedenka ne kalbomis, o darbais prisideda prie savo šalies gynybos nuo Rusijos karinių pajėgų puolimo.



Skelbiama, jog atletas įstojo į teritorinės gynybos legioną bei patruliuoja gatvėse ir taip prižiūri tvarką Kijivo mieste.

O dabar 43 metų Ukrainos krepšinio legenda paskelbė, kad aukcione pardavė savo marškinėlius ir sportinę avalynę, o netrukus parduos ir su Los Andželo „Lakers“ komanda iškovotus NBA žiedus.

Skelbiama, jog aukcione gautus pinigus ukrainietis paaukos „Fly High Foundation“ organizacijai. Jos tikslas – padėti Ukrainos vaikams, atstatant sporto infrastruktūrą karo sugriautose mokyklose, taip pat įkurti sporto būrelių tinklą.


S. Medvedenka 1998-1999 metais žaidė Alytaus „Alita“, o nuo 2000 iki 2007 metų rungtyniavo NBA lygoje, kur vilkėjo Los Andželo „Lakers“ bei Atlantos „Hawks“ komandų marškinėlius.

2001 ir 2002 metais ukrainietis tapo NBA čempionu.

Per savo karjerą S. Medvedenka NBA sužaidė 263 rungtynes ir vidutiniškai per 13 minučių pelnydavo po 5,3 taško ir atkovodavo po 2,8 kamuolio.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: