E. Fournier apie draudimą žaisti Rusijoje: „Nesu tokių dalykų fanas“

E. Fournier apie draudimą žaisti Rusijoje: „Nesu tokių dalykų fanas“

FIBA nuotr.

Pirmadienį rašėme, kad Prancūzijos krepšinio federacija priėmė griežtą sprendimą Rusijoje arba Baltarusijoje žaidžiančių krepšininkų atžvilgiu.



Buvo nuspręsta, kad žaidėjai ir treneriai, nusprendę išvykti uždarbiauti į šalis agresores, nebus kviečiami į nacionalinę komandą.

Primename, kad Livio Jeanas-Charlesas vasarą sudarė kontraktą su Maskvos CSKA, o Louisas Labeyrie jau kraunasi lagaminus į Kazanės UNIKS.

Tuo metu Thomasas Heurtelis dar turės priimti sprendimą, ar žaisti Sankt Peterburgo „Zenit“.

Pridedama, kad Prancūzijos žaidėjai turėjo pasirašyti raštinį pažadą, kad iki karo Ukrainoje pabaigos nevyks rungtyniauti į okupacines šalis.



Apie tai pasisakyti nusprendė Niujorko „Knicks“ ekipoje rungtyniaujants Evanas Fournier. 29 metų prancūzas neliko itin patenkintas šiuo federacijos sprendimu.

„Aš nesu tokių dalykų gerbėjas. Pasirašiau šį dokumentą dėl komandos gerovės. Pasaulyje yra daugybė konfliktų, ir jei turėtume tai taikyti kiekvienam konfliktui, niekur nežaistume“, – kalbėjo E. Fournier.

Panašiai kalbėjo ir Thomasas Heurtelis.

„Taip, aš pasirašiau šį dokumentą, ir jūs tai žinote. Kitu atveju, manęs čia nebūtų. Galiu patvirtinti, kad mano agentas kalbasi su Rusijos klubais, tačiau manimi domisi ir Eurolygos ekipos iš Ispanijos. Pažiūrėsim vėliau, kur aš tęsiu karjerą“, – pareiškė gynėjas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: