S. Pešičius paaiškino savo sprendimą atisakyti M. Teodosičiaus paslaugų

S. Pešičius paaiškino savo sprendimą atisakyti M. Teodosičiaus paslaugų

FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Serbijos rinktinės vyr. treneris Svetislavas Pešičius netikėtai atsisakė ilgamečio kapitono Milošo Teodosičiaus paslaugų.



Praėjus šiek tiek laiko, S. Pešičius surengė spaudos konferenciją, kurioje paaiškino savo sprendimą.

„Pasakiau jam tiesiai, kad negaliu pasiūlyti tokio statuso rinktinėje, kokį jis turėjo anksčiau ir atsisukame į žaidėjus, kurie šiandien gali duoti daugiau. Milošas niekada nebuvo atsarginis žaidėjas. Komandą sudaro ne 12 geriausių žaidėjų, o 12 geriausiai dirbančių. Sprendimas buvo priimtas, Milošas man padėkojo, o aš padėkojau jam už tai, kaip jis priėmė šią žinią“, - pasakojo specialistas.

Tai bus pirmas kartas per 15 metų, kuomet M. Teodosičius nepateko į galutinį 12-uką būdamas sveikas ir be traumų.


Verta paminėti, kad birželio mėnesį M. Teodosičius dar buvo Serbijos rinktinės lyderis per pasaulio čempionato atrankos langą, kai per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 17,5 taško ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

M. Teodosičius nuo 2019 metų atstovauja Bolonijos „Virtus“.

Serbijos rinktinės kandidatų sąrašas: Nemanja Bjelica, Dejanas Davidovacas, Ognjenas Dobričius, Marko Guduričius, Marko Jagodičius-Kuridža, Ognjenas Jaramazas, Nikola Jokičius, Nikola Kaliničius, Balša Koprivica, Vladimiras Lučičius, Vanja Marinkovičius, Vasilije Micičius, Nikola Milutinovas, Nemanja Nedovičius, Filipas Petruševas, Dušanas Rističius, Boriša Simaničius, Alenas Smailagičius.

Serbijos rinktinė Europos čempionate žais D grupėje kartu su Nyderlandais, Suomija, Čekija, Izraeliu ir Lenkija.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: