Griežtas sprendimas: Th. Heurtelio rinktinėje nebematomas

Griežtas sprendimas: Th. Heurtelio rinktinėje nebematomas

FIBA nuotr.

Praėjusį sekmadienį baigėsi Europos čempionatas, kuriame Prancūzija finale nusileido Ispanijos krepšininkams.



Po šio mačo pasitvirtino informacija, kad Prancūzijos rinktinės įžaidėjas Thomas Heurtelis karjerą tęs Rusijoje.

Oficialiai paskelbta, kad Th. Heurtelis su Sankt Peterburgo „Zenit“ pasirašė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Verta paminėti, kad prieš Europos čempionatą Prancūzijos rinktinės žaidėjai pasirašė pažadą nesudarinėti sutarčių su agresijoje prieš Ukraina dalyvaujančių Rusijos ir Baltarusijos klubais, tačiau panašu, kad Th. Heurtelis nesirengia paisyti šios taisyklės.


Po šios žinios sureagavo ir Prancūzijos krepšinio federacija, kuri pareiškė, kad jei gynėjas žais Rusijos klube, jam durys į Prancūzijos krepšinio rinktinę bus užvertos.

„Jis buvo pasirašęs pasižadėjimą, kad neturi įsipareigojimų ir planų žaisti Rusijoje arba Baltarusijoje. Kol kas mes negavome jokios oficialios informacijos apie tai. Jei žaidėjas debiutuos su Rusijos klubo marškinėliais, jis pažeis susitarimą. Tai reiškia, kad Heurtelis negalės padėti Prancūzijos rinktinei kitais metais vykstančiame pasaulio čempionate ir 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse“, – rašė Prancūzijos federacija.

Jau anksčiau T. Heurtelis pasižymėjo skandalais. Prieš pora metų jį iš komandos skandalingai pašalino Šarūnas Jasikevičius, pernai – Madrido „Real“.

Praėjusiame Eurolygos sezone 33-ejų 189 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 19 minučių įmesdavo po 9 taškus (43,9 proc. dvit., 39,4 proc. trit.), sugriebdavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 9,7 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: