FIBA neuždaro durų Rusijai: „Mes neturime tikslo atimti krepšinio nei iš vienos šalies“

FIBA neuždaro durų Rusijai: „Mes neturime tikslo atimti krepšinio nei iš vienos šalies“

FIBA nuotr.

Gegužės mėnesį FIBA Šveicarijoje surengė centrinio biuro posėdį, kuriame nutarta toliau tęsti suspendavimą Rusijos ir Baltarusijos rinktinėms iš visų turnyrų.



Tuo metu FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis Italijos spaudai teigė, jog tikisi, kad artimiausiu metu Europoje stabilizuosis politinė situacija.

„Kol kas neturime sprendimo, ar Rusijai ir Baltarusijai 2023 metams bus pratęstas suspendavimas. Stebime situaciją. Nenorime skubėti, nes labai lengva viską sugriauti. Negalime kliautis tik emocijomis.

Šiuo metu situacija vis dar yra sudėtinga. Ne tik dėl politikos, bet Rusija turi ir logistinių problemų. Negalime visiškai atmesti varianto, jog kitą vasarą viskas pasikeis. FIBA neturi tikslo atimti krepšinio nei iš vienos šalies, bet dalinti pažadų taip pat nenorime. Norime pabrėžti, kad FIBA visa širdimi yra už taiką ir atvirą pasaulį“, - atskleidė A. Zagklis.


Panašiai kalbėjo ir FIBA vykdantysis direktorius Europai Kamilas Novakas.

„Atidžiai stebime situaciją. Tai yra ne tik paminėtos šalies klausimas, bet ir pagalba Ukrainos krepšinio federacijai.

Noriu pabrėžti, kad FIBA nepasisako už smurtą, diskriminaciją ir tokius veiksmus. Aš manau, kad mūsų uždavinys – rūpintis krepšiniu, ir tai darydami priimame visus reikiamus sprendimus, kurių gali griebtis sporto organizacija“, – kalbėjo A. Zagklis.

Priminsime, kad po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą FIBA 2022 m. kovo 1 dieną paskelbė, jog visi šalies agresorės klubai bei rinktinės nušalinami nuo organizacijos rengiamų varžybų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: