„Lokomotiv“ puolėjo absurdiškas pareiškimas: „Laikykis, galingoji Rusija! Pergalė bus mūsų!“

„Lokomotiv“ puolėjo absurdiškas pareiškimas: „Laikykis, galingoji Rusija! Pergalė bus mūsų!“

VTB nuotr.

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, nes geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių, o ekipų biudžetai susitraukė.



Toks tarptautinių organizacijų sprendimas ne visus rusus sužavėjo. Štai Krasnodaro „Lokomotiv“ puolėjas Andrejus Martiukas pareiškė, kad Europos turnyrai be Rusijos komandų itin susilpnėjo.

„Daugiau nei akivaizdu, kad Europos krepšinis daug prarado, kai suspendavo Rusijos komandas. Jie bando žlugdyti ne tik mus, bet ir save. Kuo greičiau tai supras, tuo geriau visiems bus. Mes norime žaisti! Gana politikos!“, - išraiškingai pareiškė atletas.

Primename, kad praėjusį kovo mėnesį rusas pasidalino vaizdo įrašu iš fronto ir socialiniame tinkle parašė: „Laikykis, galingoji Rusija! Teisybė triumfuos! Pergalė bus mūsų!“


Verta paminėti, kad po tokio išsišokimo A. Martiukas sulaukė ne tik teigiamų, bet daug ir neigiamų komentarų. Jis po kurio laiko žinutę ištrynė.

Tuo metu Kazanės UNIKS puolėjas Stanislavas Ilnitskiy prašė stabdyti karą.

„Kodėl visa tai vyksta? Kam? Karui negali būti pateisinimo! Karui ne!“, - socialiniame tinkle „VKontakte“ rėžė krepšininkas.

Šį sezoną A. Martiukas VTB lygoje vidutiniškai per 27 minutes renka po 13,6 taško, 6,8 atkovoto kamuolio ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Tuo tarpu S. Ilnitskiy VTB lygoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 4,9 taško, sugriebia po 3 kamuolius ir renka po 5,7 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: