FIBA netrukus spręs, ar leisti rusams dalyvauti atrankoje į olimpines žaidynes

FIBA netrukus spręs, ar leisti rusams dalyvauti atrankoje į olimpines žaidynes

FIBA nuotr.

Prieš metus FIBA suspendavo Rusijos ir Baltarusijos krepšinio federacijas, tačiau artimiausiu metu jos gali sugrįžti į Europos varžybas.



Skelbiama, jog balandžio mėnesį FIBA spręs, ar teroristinių šalių rinktinėms leisti dalyvauti atrankoje į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Tai patvirtino ir FIBA generalinis sekretorius Andreasas Zagklis.

„Yra tikimybė, kad suteiksime Rusijai galimybę dalyvauti priešolimpiniame atrankos turnyre, bet tai priklausys nuo sprendimo balandį. Reguliariai bendradarbiaujame su ICO ir diskutuojame su tarptautinių vasaros olimpinių federacijų asociacija (ASOIF) dėl bendros pozicijos. Mūsų pozicija per pastaruosius tris mėnesius nepasikeitė“, – pasakojo FIBA atstovas.

Kiek anksčiau tas patas A. Zagklis jau Italijos spaudai pareiškė, kad artimiausiu metu Europoje stabilizuosis politinė situacija.



„Kol kas neturime sprendimo, ar Rusijai ir Baltarusijai 2023 metams bus pratęstas suspendavimas. Stebime situaciją. Nenorime skubėti, nes labai lengva viską sugriauti. Negalime kliautis tik emocijomis.

Šiuo metu situacija vis dar yra sudėtinga. Ne tik dėl politikos, bet Rusija turi ir logistinių problemų. Negalime visiškai atmesti varianto, jog kitą vasarą viskas pasikeis. FIBA neturi tikslo atimti krepšinio nei iš vienos šalies, bet dalinti pažadų taip pat nenorime. Norime pabrėžti, kad FIBA visa širdimi yra už taiką ir atvirą pasaulį“, - atskleidė A. Zagklis.

Atrankos turnyras į Paryžiaus olimpines žaidynes vyks rugpjūčio 12–20 dienomis, o jame dėl kelialapių varžysis 40 rinktinių. Po varžybų į žaidynes vyks 5 rinktinės.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: