J. Valančiūnas: „Tikiuosi Lietuva mane supras” (M. Balčiūno ir K. Maksvyčio komentarai)

J. Valančiūnas: „Tikiuosi Lietuva mane supras” (M. Balčiūno ir K. Maksvyčio komentarai)

Sekmadienį Palangoje rinkosi pagrindinio pasirengimo etapo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai. Ta proga organizuotoje spaudos konferencijoje buvo pranešta, jog olimpinės atrankos varžybose Puerto Rike komandai negalės padėti Jonas Valančiūnas.



„Jonas tikrai nori žaisti už rinktinę, draudimo situacija taip pat yra ne problema. Sąlyga, kurios neišpildo šie du faktoriai – Jonas liepos pradžioje turi būti sveikas, pasirašant sutartį su NBA klubu, – informavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – To užtikrinti negali niekas. Jonas 18 metų suprato Lietuvą, jei situacija kardinaliai nesikeis, Lietuvai teks suprasti Joną. Jis bus kartu su komanda.“

„Gaila, tokia situacija mano gyvenime atsitiko pirmą kartą, kad negaliu būti žaidėju. Tikrai esu su rinktine savo dvasia, savo patarimais, būsiu kartu. Treniruosiuosi, ruošiuosi, aš tikiu, kad tikrai ruošiuosi Paryžiui, olimpiadai. Padėsiu viskuo, kuo galiu. Tikiuosi Lietuva mane supras, o Paryžiuje jau darysime, ką darysime“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

Kaip informavo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis, į stovyklą papildomai pakviesti Motiejus Krivas ir Vaidotas Kariniauskas. Devyniolikmetis vidurio puolėjas turėtų pakeisti į stovyklą neatvyksiantį Lauryną Birutį, o Kariniausko iškvietimas susijęs su tuo, jog atrankos pasirengimo etape treniruotėje traumą patyręs Augustas Marčiulionis nebegali tęsti darbo rinktinėje.

„Žinojome, kad gali taip nutikti, todėl ruošėmės planui B. Bandėme atsižvelgti į savo žaidėjų sąrašą ir jį papildyti kitais kandidatais. Dėl sveikatos priežasčių atsisakė atvykti Laurynas Birutis, Martynas Echodas ir Martynas Gebenas. Todėl nusprendėme įtraukti Motiejų Krivą, kuris duos naudos treniruotėse.



Dar pakoregavo planus Augusto Marčiulionio trauma. Galvojome pakviesti Margirį Normantą ir Dovydą Giedraitį, bet jie dėl traumų negali to padaryti. Nusprendėme į šią poziciją pasikviesti tikrą įžaidėją Vaidą Kariniauską“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kalbėdamas apie galimus Lietuvos rinktinės žaidimo braižo pokyčius, Kazys Maksvytis akcentavo kitų komandos lyderių, ypatingai Domanto Sabonio, vaidmenį.

„Nežinau, ar Domas spėjo peržiūrėti mūsų derinių knygą, kurią atsiuntėme. Kažkiek žiūrime, kad daugiau kamuolį turėtų, darytų sprendimų mūsų lyderiai. Paimsime kelis derinius iš patirties, iš jų komandų, Domas daugiau turės kamuolį rankose, kad spręstų, žaidimą kontroliuotų lyderiai. Galų gale turime patirtį, dvejų metų patirtį, tas mūsų trenerių štabui taip pat padės”, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Liepos 2-7 d. Puerto Rike vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre Lietuva grupėje susitiks su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į atkrintamąsias atveju, mūsiškių lauktų Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės.


Iki tol Lietuvos rinktinė sužais dvi draugiškas rungtynes su Slovėnija. Pirmasis mačas vyks Vilniuje birželio 23 d., o atsakomasis – birželio 25 d. Liublianoje.



Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašas:

Rokas Jokubaitis

Lukas Lekavičius
Tomas Dimša
Deividas Sirvydis
Marius Grigonis
Rokas Giedraitis
Vaidas Kariniauskas

Arnas Butkevičius
Edgaras Ulanovas
Mindaugas Kuzminskas
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Ąžuolas Tubelis

Motiejus Krivas
Domantas Sabonis
Donatas Motiejūnas

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: