D. Sabonis: „Tikslas laimėti atranką ir Paryžiuje sulaukti J. Valančiūno”

D. Sabonis: „Tikslas laimėti atranką ir Paryžiuje sulaukti J. Valančiūno”

LKF nuotr.

Sekmadienį Palangoje rinkosi pagrindinio pasirengimo etapo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai.



Ta proga organizuotoje spaudos konferencijoje buvo pranešta, jog olimpinės atrankos varžybose Puerto Rike komandai negalės padėti Jonas Valančiūnas.

Taip pat mintimis pasidalijo ir Sakramento „Kings“ lyderis Domantas Sabonis. Jis atskleidė, kad norėtų NBA lygoje suvienyti jėgas su J. Valančiūnu.

„Labai gaila dėl Jono. Bet visi suprantame jo situaciją. Tikslas laimėti, eiti toliau, vėliau sulaukti Jono, o tada būsime pilnos sudėties Paryžiuje.


Šį sezoną prieš Valančiūną žaidėme šešis kartus ir visada pralaimėjome. Jei nebūtų JV, gal būtume ir laimėję.

11 numeris reiškia daug, tiek man, tiek mano šeimai. Tikslas buvo būti su „Kings“, man dar liko keturi metai, tai turėti savo šeimos numerį yra labai smagu. Tėtis patenkintas, visi patenkinti. Gal ir laimėsime su šiuo numeriu.

Aišku, kad norėčiau NBA žaisti su Valančiūnu vienoje komandoje. Nežinau, kiek galima plačiau į tai atsakyti, nes NBA taisyklės tai draudžia“, - kalbėjo Domas.

Liepos 2-7 d. Puerto Rike vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre Lietuva grupėje susitiks su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į atkrintamąsias atveju, mūsiškių lauktų Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės.

Iki tol Lietuvos rinktinė sužais dvi draugiškas rungtynes su Slovėnija. Pirmasis mačas vyks Vilniuje birželio 23 d., o atsakomasis – birželio 25 d. Liublianoje.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: