„Žalgirio“ skautas apie A. Smailagičių: „Jis yra superkovingas žaidėjas“

„Žalgirio“ skautas apie A. Smailagičių: „Jis yra superkovingas žaidėjas“

LKL ir Aba-liga nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ pasirašius sutartį su aukštaūgiu Alenu Smailagičiumi, komanda kitą sezoną turės perspektyvų ir viso potencialo Eurolygoje dar neparodžiusį krepšininką.



Apie 23 metų 208 cm ūgio žaidėjo savybes specialiai „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtame pokalbyje krepšinio komentatorius Rytis Kazlauskas bendravo su klubo skautu Eriku Kirvelaičiu.

„Tai, išties, yra labai panašūs žaidėjai, – E.Kirvelaitis palygino „Žalgiryje“ du pastaruosius sezonus žaidusį latvį Rolandą Šmitą ir naujoką A.Smailagičių. – Alenas – labai perspektyvus žaidėjas. Galbūt net tą patį prieš porą metų kalbėjome ir apie Rolandą. Lygiai tą patį dabar kalbame apie Aleną. Jis – perspektyvus „ketvirtas“–„penktas“ numeris. Tokių žaidėjų rinkoje nera daug. A.Smailagičius neturėjo didelio vaidmens „Partizan“ klube, kaip ir savo laiku R.Šmitas „FC Barcelona“ gretose. Alenas neturėjo daug galimybių atsiskleisti prie didelių vardų. Džiaugiamės, kad jis čia. Jis yra superkovingas žaidėjas. Labai motyvuotas įrodyti, kad yra vertas daugiau nei turėjo iki šiol.“

Viso pokalbio metu E.Kirvelaitis pasidalijo savo įžvalgomis apie A.Smailagičiaus galimybes žaisti universaliai tiek puolime, tiek gynyboje bei naujojo žalgiriečio charakterio savybes.


Vilkėdamas „Partizan“ marškinėlius praėjusiame Eurolygos sezone A.Smailagičius vidutiniškai rinko po 5,5 taško, po 2,2 atkovoto kamuolio ir po 6,3 naudingumo balo per beveik 16 ant parketo praleidžiamų minučių.

Adrijos lygoje buvusio Serbijos jaunimo rinktinių nario rodikliai buvo kone identiški – po 5,5 taško, po 2,5 atkovoto kamuolio ir po 6,5 naudingumo balo per rungtynes.

2019-ųjų NBA naujokų biržoje A.Smailagičius 39-uoju šaukimu buvo pakviestas Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipos, tačiau buvo išmainytas į „Golden State Warriors“ komandą.

NBA lygoje serbas spėjo sužaisti beveik 30 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po beveik 8 minutes, pelnydavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,5 kamuolio.

Karjerą A.Smailagičius pradėjo Belgrado „Beko“ komandoje, o prieš persikeldamas į NBA dar rungtyniavo G lygoje, Santa Kruzo „Warriors“ ekipoje.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: