„Žalgiris“ susiejo ateitį su sparčiai tobulėjančiu 17-mečiu kauniečiu

„Žalgiris“ susiejo ateitį su sparčiai tobulėjančiu 17-mečiu kauniečiu

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ jaunimo sistemos komandose sėkmingai 2023–2024 m. sezone rungtyniavęs 17-metis Mantas Juzėnas pasirašė ilgalaikę sutartį su žaliai baltų klubu.



Tolimesniu bendradarbiavimu su 199 cm ūgio kauniečiu džiaugėsi „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Gediminas Navickas.

„Mantas savo krepšininko kelią pradėjo „Žalgirio“ krepšinio akademijoje. Prieš 2 metus prisijungė prie „Žalgiris-3“ komandos, o praėjusiame sezone žaidė ir „Žalgiris-2“ sudėtyje. Jis visąlaik tik progresavo ir savo rezultatais įrodė, kad yra vertas būti „Žalgirio“ sistemoje. Tiek iš charakterio pusės, tiek iš visų krepšinio dalykų. Džiaugiamės, kad galime tęsti bendradarbiavimą su Mantu ir tobulėti kartu“, – tikino vienas „Žalgirio“ vadovų.

Pats M.Juzėnas buvo laimingas dėl išsipildžiusios vaikystės svajonės priklausyti „Žalgirio“ organizacijai.


„Žaisti Kauno „Žalgiryje“ buvo mano svajonė nuo pat mažų dienų. Su tėčiu eidavom į Kauno sporto halę. Kontrakto pasirašymas su Kauno „Žalgiriu“ man reiškia labai daug“, – teigė jaunasis žalgirietis.

M.Juzėnas 2023–2024 m. sezoną praleido žaisdamas „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ komandose. „7bet-NKL“ čempionate per sužaistas 16 rungtynių M.Juzėnas vidutiniškai rinkdavo po 9,1 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo. „Nostra-RKL“ čempionate kaunietis per 18 susitikimų vidutiniškai įmesdavo po 15,6 taško, atkovodavo po 4,8 kamuolio ir atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

M.Juzėnas buvo ir vienas Kauno „Žalgirio“ jaunių komandos lyderių Dubajuje vykusiame Eurolygos jaunių atrankos turnyre. Iki lemiamo susitikimo nužingsniavusios ekipos gretos žaidėjas išsiskyrė 18,3 taško, 11,3 kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais bei buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Šią vasarą M.Juzėnas bus ir vienas Lietuvos jaunių (iki 18 m.) vaikinų rinktinės lyderių, kuri žais Suomijos mieste Tamperėje liepos 27 – rugpjūčio 4 dienomis vyksiančiame Europos čempionate.

„Manau, kad dabar visas mano dėmesys yra į žaidimą Lietuvos U-18 rinktinėje. Stengsiuosi patobulėti, stengsiuosi sustiprėti fiziškai ir pasiruošti kitam sezonui“, – apie būsimus planus kalbėjo M.Juzėnas.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: