Ą. Tubelis kitame sezone vilkės „Ryto“ marškinėlius

Ą. Tubelis kitame sezone vilkės „Ryto“ marškinėlius

„Betsafe-LKL“ nuotr.

Vilniaus „Rytas“ praneša, kad Klaipėdos „Neptūne“ sezoną praleidęs ir „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono MVP tapęs aukštaūgis Ąžuolas Tubelis grįžta į sostinę ir ateinantį sezoną vilkės „Ryto“ marškinėlius. Prie šio įvykio itin prisidėjo ir išsaugotas sidabrinis rėmėjas, kuris padėjo užtikrinti sėkmingą vilniečio sugrįžimą namo.



Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų – Ąžuolas Tubelis praėjusių metų lapkritį sugrįžo į sostinę, tačiau sezoną praleido Klaipėdos „Neptūne“. Iškart vienu iš uostamiesčio ekipos lyderiu tapęs krepšininkas per 23-ejas rungtynes ant parketo vidutiniškai praleisdavo 28 minutes. Per šį laiką jis pelnydavo 17,2 taško (64,2 proc. dvit., 33,3 proc. trit..), atkovodavo 7 kamuolius, atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo 1,1 metimo,  rinkdavo 20,4 naudingumo balo bei tapo neišsprendžiamu rebusu savo varžovams.  

Naudingiausiu „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono žaidėju išrinktas Ą. Tubelis į tėvynę grįžo po kelių metų Arizonos universitete. Savo statistiką kiekviename sezone už Atlanto gerinęs 22-ejų aukštaūgis piką pasiekė 2022-2023 metų sezone, kai „Wildcats“ komandoje pelnydavo 19,8 taško, atkovodavo 9,1 kamuolio, atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso rinkdavo 23,3 naudingumo balo. Prieš tai krepšininkas vilkėjo ir „Ryto“ dublerių komandos marškinėlius – per dvejus metus vilnietis įsitvirtino kaip šios komandos lyderis bei būdamas vos 17-os su pagrindine komanda sužaidę savo pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionate.

„Ąžuolas yra sakęs, kad žais ten, kur jo labiausiai norės, todėl labai džiaugiamės jo sprendimu sugrįžti namo. Didžiuojamės, kad po tokio įspūdingo sezono pavyko jį susigrąžinti į Vilnių, – dėl Ą. Tubelio sugrįžimo į Vilnių džiaugėsi „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – Visą sezoną stebėjome, ką jis išdarinėja aikštelėje, kaip tobulėja ir auga. Jis padarė milžinišką šuolį, tai įrodė tapdamas reguliariojo sezono MVP ir patekdamas į pagrindinį rinktinės dvyliktuką. Nei minutei nedvejojome, kad norime jo „Ryte“.


Šią vasarą Ą. Tubelis treniruojasi su Nacionaline vyrų Lietuvos krepšinio rinktine ir su pagrindiniu dvyliktuku varžosi dėl kelialapio į Paryžiaus Olimpines žaidynes.

„Rytas“  savo gerbėjams turi ir dar vieną džiugią žinią – pratęstas bendradarbiavimas su sidabriniu komandos rėmėju, viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto vystymo bendrovių „Hanner“. Kaip ir pernai, ši bendrovė prisidėjo ne tik prie klubo gerovės, bet ir Ą. Tubelio sėkmingo sugrįžimo į Vilnių.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: