S. Francisco – apie pirmąsias akistatas su „Rytu“ ir įstrigusius V. Spanoulio žodžius

S. Francisco – apie pirmąsias akistatas su „Rytu“ ir įstrigusius V. Spanoulio žodžius

Betsafe-LKL nuotr.

Betsafe-LKL TV interviu rubrikoje – pokalbis su Kauno „Žalgirio“ gynėju Sylvainu Francisco.



185 cm ūgio įžaidėjas savo karjeroje yra ne sykį atlikęs įspūdingų dėjimų. Žalgirietis papasakojo, iš kur atėjo jo atletiškumas bei teigė šiame sezone dar planuojantis pademonstruoti savo šuolio galimybes.

„Manau, kad vis dar nustebinu žmones. Paskutiniame sezone, kuomet žaidžiau Miuncheno „Bayern“, turėjau problemų su keliu, tai nuėmė apie 30 procentų mano atletiškumo. Buvo sunku. Tuomet gavau traumą, o dabar viskas gerėja. Apie metus taip nešokinėjau ir nedėliojau į krepšį. Dabar, kai buvome Turkijoje, apšilinėjome ir pagaliau įdėjau. Vadinasi, mano kojos sugrįžo, mano kelis jaučiasi geriau nei iki tol. Rungtynėse kažkas turbūt bus nustebintas“, – teigė prancūzas.

26-erių krepšininkas prieš dvejus metus rungtyniavo Atėnų „Peristeri“ klube, kuriame jį treniravo legendinis graikas Vassilis Spanoulis. S. Francisco neslepia, jog mėgsta naudoti V. Spanoulio užpatentuotą judesį – tritaškį atšokus į šoną (angl. „side step“). Būtent tokiu metimu jis įtvirtino kauniečių pergalę prieš „Barcelona“ Eurolygos starte.


„Aš visad mėgau metimus atšokus į šoną ar atgal, tai mano žaidimas. Bet jo metimas atšokus į šoną... Įmečiau tokį su sirena ir jis man sakė, kad pavogiau jo judesį, jis jį darė dar prieš mane. Pradėjau juoktis“, – pasakojo kauniečių naujokas.

Taip pat žaidėjas pasidalino ir V. Spanoulio jam pasakyta mintimi, kurią S. Francisco galvoje nešiojasi iki šiol.

„Vienas dalykas, kurį visada turiu galvoje, jis sakė: „Žiūrėk, Syl, tu busi vienas geriausių žaidėjų, jei toliau dirbsi ir klausysi manęs. Kai tu žaidi vedamas savo instinktų, tu esi milijono dolerių vertės žaidėjas. Bet kai per daug galvoji, esi tik vidutinis žaidėjas. Niekas negali tavęs sustabdyti, kai žaidi instinktyviai“, – pokalbį su legenda pagarsino gynėjas.

Pilną pokalbį, kuriame S. Francisco pasakojo ir apie savo karjeros pradžią, V. Wembanyamą bei dvikovas su Vilniaus „Rytu“ Čempionų lygoje, galite pasiekti Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

LKL.lt

Video rekomendacijos: